• DOLAR 32.825
  • EURO 35.244
  • ALTIN 2450.671
  • ...
İşgal rejimi Filistinlilerin Kudüs'e geçişini engellemeye devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı Şeria'daki Filistinliler, Mescid-i Aksa'da cuma namazını kılmak için Kudüs'e geçmek istediler. Ancak kontrol noktalarında uzun kuyruklar oluştu. işgal güçleri, Batı Şeria ile Kudüs arasındaki kontrol noktalarında asker sayısını artırdı ve geçmek isteyen Filistinlilerin kimlik kontrolünü yaptı.

Çok sayıda Filistinli, özel izinleri olmasına rağmen Kudüs'e giriş yapamadı. Bunlardan biri olan Selame Abdulkadir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sadece 55 yaş üstü erkeklerin Kudüs'e girişine izin verildiğini belirtti. Abdulkadir, 60 yaşında olmasına rağmen özel izin belgesi taşımasına rağmen geçmesine izin verilmediğini ifade etti. Özel izni olmasına rağmen işgal rejimi tarafından yasaklı bir örgüte mensup olduğu iddiasıyla Kudüs'e girişine izin verilmediğini belirterek, işgal rejiminin Filistinlilerin Kudüs'e girişini engellemek için her türlü çabayı gösterdiğini dile getirdi.

Filistinli Asım Riyhan, 59 yaşında olduğunu ve Kalendiya kontrol noktasında uzun saatler bekledikten sonra Kudüs'e girişinin engellendiğini belirtti. Özel izni olmasına rağmen girişine izin verilmediğini dile getirdi. işgal rejiminin sözde ordusu, ramazan ayı başında cuma namazı için Batı Şeria'dan gelen Filistinlilerin Kudüs'e girişine kısıtlamalar getirdiğini duyurmuştu. işgal rejimi hükümetinin Filistin topraklarındaki "operasyonların" koordinatörü Gassan Alyan ise X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, ramazan ayı boyunca cuma günleri Batı Şeria'dan ibadet için gelenlerin, geçerli bir izne sahip olmaları ve güvenlik değerlendirmesine tabi olmaları şartıyla Kudüs'e girmelerine izin verileceğini belirtti.

Alyan, Kudüs'e sadece 55 yaş üstü erkeklerin, 50 yaş üstü kadınların ve 10 yaş altı çocukların girişine izin verileceğini ifade etti. İşgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinlilerin, yatsı ve teravih namazlarını kılmak için kontrol noktalarını geçip Kudüs'e girmelerine ise izin verilmedi.  Kudüs ve Batı Şeria, 1967'den beri işgal rejiminin işgali altında tutuluyor.işgal rejimi normal günlerde, özel izinli olmayan Batı Şeria'daki Filistinlilerin Kudüs'e geçişine izin vermiyor.

 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir