• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İtalya'dan işgalci rejime Refah'a girmemesi yönünde çağrı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, "İsrail'e Refah'a girmemesi çağrısı yaptık. Umarım, İsrail bunun bir hata olduğunu ve bunun sonucunda çok fazla sivilin mağdur olacağını anlar." dedi.

İşgalci rejimden Refah'taki savaşı sürdürmemesini istediklerini vurgulayan Tajani, İtalya hükümeti olarak rehinelerin geri dönmesinden ve gıda malzemelerinin Gazze’deki sivil halka ulaşmasından yana olduklarını yineledi.

Tajani, "İki halk, iki devlet çözümü için çalışıyoruz. Bu çok zor, taraflar aynı fikirde değil ama bölgenin istikrarı için çalışmalıyız." diye konuştu.

Antonio Tajani, İtalya'nın 11 Mart'ta "Gazze için Gıda" adıyla bir girişim başlattığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Bu proje için halihazırda Gazze Şeridi için kullandığımız 20 milyon euroya ek olarak 20 milyon euro daha yatırım yapacağız. Amaç, Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), BM Dünya Gıda Programı (WFP), Kızılay ve Kızılhaç ile beraber çalışarak karadan ve denizden sivil nüfusa gıda malzemesi ulaştırılmasına yardımcı olmaktır çünkü havadan yapılan yardım yetersiz. Bunlar bazen de denize düşüyor. Bu gıda yardımlarını almaya çalışırken boğulanlar oldu. Bu nedenle bizim de başından beri desteklediğimiz üzere Refah’tan insani koridordan geçmek daha iyi olacak."

Bu haberler de ilginizi çekebilir