• DOLAR 32.56
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2442.252
  • ...
Van'da kurbanlıklar pazara indi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Kurban Bayramı öncesinde Van'daki tek hayvan pazarı olan Van Belediyesi Hayvan Pazarı'nda Kurbanlıklar yerini almaya başladı. Bayrama günler kala pazarlıklar da yapılmaya başlandı. Kimisi kurbanlığını erken almak için kolları sıvarken kimisi piyasayı araştırmak ve fiyatları öğrenmek için pazara akın etti.

 

"Pazar canlı ancak satış yok"
Pazarların erkenden canlandığını ancak satışların henüz başlamadığını belirten Kurban satıcılarından Murat Koç, "Büyükbaş hayvan satışı yapıyoruz. En etli danamızda yaklaşık 350 kile net et çıkar. Biz 7 bin 200 lira diyoruz. Millet de 6 bin- 6 bin 500 veriyor. Bu sene kurbanlıklar pek gitmiyor. Tabi daha 6 günümüz var. İnşallah işler düzelir." dedi.

 

Kurbanlık koçlar 500 ile 650 arasında
Kurbanlık koçlarıyla pazarda hemen göze çarpan Mahmut ve Ramazan Savaş Kardeşler, yıllardır besicilikle uğraştıklarını belirterek bu sene kurbanlık koçlar getirdiklerini ifade ettiler. Kurbanlık koçların fiyatlarının oldukça uygun olduğunu belirten Savaş Kardeşler, koçların tekinin 500 ila 650 lira arasında değiştiğini ifade ettiler.

 

"Böyle giderse piyasa bu sene iyi değil"
Satıcılardan Ahmet Özdemir ise, bu yıl fiyatların düşük olmasına rağmen satışların düşük olduğunu belirterek, "Bizler hayvan besledik. Para etmiyor. Masrafını bile çıkarmıyor. Masrafımız fazladır. Piyasa bu sene iyi değil. Millet gelmiş oldukça kalabalık var. çok miktarda hayvan da gelmiş ancak ucuzdur. Alış yok." şeklinde konuştu.

 

"Kurban alırken İslami kurallara mutlaka riayet etmeliyiz"
Kurbanlık bakmak için pazara geldiğini belirten Muhammed Şerif Aldemir de, "Kurban aldığımızda dişine dikkat ediyoruz. yaşına dikkat ediyoruz. Hayvanın etine dikkat edilecek. Herkes gücüne göre dikkat etmelidir neticede kurbandır. Piyasa normaldir. Fiyatlar iyidir. Burada her türlü hayvan var. Ucuzu da var pahallısı da ancak alacağımız kurbanda mutlaka İslami kurallara dikkat etmemiz gerekir." şeklinde konuştu.

 

Kurbanlık almaya geldiğini belirten Mehmet Çelebi ise, fiyatların hemen hemen geçen sene ile aynı olduğunu belirterek, "fiyatlar fazla pahallı değil geçen sene ile aynıdır. Niyetimiz bir koç almaktır. Fiyatlar uygundur." diye konuştu.

 

Öte yandan pazarın kalabalık olduğu ve tek tük kurban alışlarının başladığı gözlenirken kurban fiyatlarının küçükbaşta 250-650 arası olduğu, büyükbaşlarda ise 2 bin lira ile 7 bin 500 arasında değiştiği belirtildi. (Sedat Karatay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir