• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
İşgalciler yeniden Gazze'deki hastaneleri kuşattı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'de 32 binden fazla can kaybına ve ağır yıkıma neden olan işgal ordusu, yeniden hastaneleri hedef alıyor.

Uyguladığı abluka ve yardım tırlarının girişine getirdiği kısıtlamaların yanı sıra siyonistlerin saldırıları nedeniyle Gazze'de çok sayıda hastane ve sağlık kuruluşu hizmet dışı kaldı.

İşgal ordusu, 18 Mart'ta Gazze'nin kuzeyinde yer alan ve bölgenin en büyük sağlık merkezi olan Şifa Hastanesi'ni kuşattı. İşgal güçlerinin hastane ve çevresine düzenlediği vahşi saldırılarda şu ana kadar yaklaşık 150 Filistinli şehit oldu, 480 Filistinliyi de alıkonuldu.

Daha önce de "Hamas'ın komuta merkezi" yalanıyla Şifa Hastanesi'ne saldıran işgal ordusunun bu son kuşatması 18 Mart'tan bu yana devam ediyor.

Gazze'deki en büyük hastane olan Şifa'ya yaralı ve hastaların yanı sıra işgal saldırıları nedeniyle yerinden edilmiş yaklaşık 30 bin Filistinli sığınmıştı.

Güneydeki hastaneleri de kuşattı

Şifa Hastanesi ve çevresindeki saldırılarını sürdüren işgal ordusu, dün de Gazze'nin güneyinde yer alan Nasır ve Emel hastanelerini kuşatmaya başladı.

Filistin Kızılayı, gönüllü bir sağlık çalışanı ile yerinden edilmiş bir Filistinlinin işgal güçlerinin Emel Hastanesi'ne düzenlediği saldırıda şehiy olduğunu bildirdi. Filistin Kızılayı ayrıca işgal güçlerinin hastalardan ve buraya sığınan yerinden edilmiş Filistinlilerden Emel Hastanesi'ni boşaltmalarını istediğini aktardı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir