• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Adana'da cami imamından örnek davranış: Camiye gelen çocuklara iftar programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana'nın Çukurova İlçesi İnce Cami imam Hatibi Nurullah Sarman ve müezzin Cumali Korkut, çocuklara camiyi sevdirmek amacıyla teravihe gelen ve Kur'an dersi alan öğrencilere çeşitli hediyeler veriyor, iftar programı düzenliyor.

Camide görev yapan imam ve müezzinin çocuklara camiyi sevdirmek ve camiye gelen çocuk sayısını artırmak için yaptıkları farklı etkinlikler, vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor.

Cami bahçesinde verilen iftar programına, çocuklar yoğun katılım sağladı.

Etkinlikle ilgili konuşan Çukurova İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, cami ve mescitlerin çocukların hem manevi yönünü hem de ruhi yönünü desteklediğini ve tamamladığını belirterek, "Gayemiz Ramazan'da hem iftar bilincini oluşturmak hem de çocukların gönüllerinde ve zihin dünyalarında güzel bir hatıra bırakmak" dedi.

"Ramazan ayının bir özelliği de birlik beraberlik, kardeşlik, dayanışma ayı olmasıdır"

Demirlenk, "Öncelikle bütün herkesin, Adanalılarımızın, Çukurovalılarımızın, buraya gelen misafirlerimizin, çocuklarımızın Ramazan'ını tebrik ederim. Ramazan ayının bir özelliği de birlik beraberlik, kardeşlik, dayanışma, Kur'an, namaz ayı olmasıdır. Dolayısıyla cami ve mescit ayı vesilesiyle çocuklarımız minarelerimizin gölgesinde büyüsün diye, yavrularımız cami avlusunda büyüsün diye Ramazan ayının bu güzelliklerinden, iftar programının güzelliklerinden tatsınlar diye, buradaki görevli arkadaşlarımızın koordinesinde çocuk iftar buluşması gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

"Çocuklar, cami eksenli bir değerler eğitimi almalı"

Toplumların huzuru için çocukların ve nesillerin cami eksenli bir değerler eğitimi alması gerektiğini belirten Demirlenk, şunları kaydetti:

"Camiler, mescitler önemli çünkü iyi bir neslin, ahlaklı bir neslin, inançlı, ibadetli bir neslin, geleceğimizi teslim edeceğimiz bir gençliğin illaki bu değerlerle yetişmesi lazım. Bu değerleri alacağı yerlerden en güzeli en iyisi camidir. Tabi bu değerler ve eğitimler evde başlar, okulda devam eder, cami de bunun hem manevi yönünü hem de ruhi yönünü destekler ve tamamlar. Onun için bu etkinliği yaptık. Çocuklarımız da maşallah güzel bir katılım sergilediler. Buradaki gayemiz Ramazan'da hem iftar bilincini oluşturmak, çocukların gönüllerinde zihin dünyalarında güzel bir hatıra bırakmak hem de çocuklarımıza, dikkatinizi çektiyse yarışma yapıyoruz. Bildikleri ya da bilmeleri gereken önemli hususları burada soru olarak soruyoruz, çocuklarımıza bir de küçük cami hediyesi ikram ediyoruz. İnşallah iftarlarını da yapacaklar, hatıralarında, zihinlerinde güzel bir anı, hatıra olarak kalacak. Yavrularımıza teşekkür ediyorum, ailelerine teşekkür ediyorum. Allah kabul eylesin."

Etkinlik sonrası çocuklarla birlikte namaz kılınıp hatıra fotoğrafı çekildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir