• DOLAR 32.443
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2442.068
  • ...
HÜDA PAR Bitlis Teşkilatı`ndan İl Müftüsü`ne ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Sivil toplum kuruluşları ziyaretini sürdüren Hür Dava Partisi Bitlis İl Teşkilatı, Bitlis`e yeni atanan İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba`yı makamında ziyaret etti. Ziyarette Akbaba`ya yani görev yerinin hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

Ziyarette partilerinin kuruluş amacını anlatan HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül, "Hak yolda halkımıza hizmet için kurulan bir partiyiz. Bizler halkımızın mağduriyetlerini gidermek için bu yola koyulduk." dedi.

Bitlis`te acilen yapılması geren sorunlara da değinen Gül, "İlimizde bulunan birçok Camii aynı anda restorasyona alındı. Bitirilip teslim edilmesi geren bu camiler yıllardır kapalı durumdadır. Bu da halkımızı mağdur ediyor. Aynı şekilde il merkezinde bayanların ihtiyaçlarını gidereceği bir WC ve ibadetlerini yapabilecekleri bir mescit bulunmamaktadır. Bölgelerinde cereyan eden kan davalarının önüne geçmek için Hılfül Fudul Cemiyeti gibi bir yapının oluşturularak, kan davalarının önüne geçilmesi amaçlanmalıdır." diye konuştu.

Kendilerine yapılan ziyaretten memnun kaldıklarını belirten Bingöl İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, "Bizlerde bu ile atandığımız günden bu yana `Müftülük olarak neler yapabiliriz` diye hesaplar yaptık. Bahsettiğiniz sorunlar gerçekten bu memleketin özelikle de ilimizin kanayan bir yarası olduğunu gördük. Bu sorunları geren mercilere bildirdik. Umut ederiz ki en kısa sürede bu sorunların giderilmesi için çalışmalar başlatılır." diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir