• DOLAR 32.197
  • EURO 35.079
  • ALTIN 2464.51
  • ...
''Gazze'de yaşananlar çocuklara karşı savaş''
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uzun bir süredir işgalcilerin yoğun saldırılar düzenlediği ve büyük yıkıma neden olduğu Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde çalışmalarını yürüten Elder, bölgedeki son durum ve tanık olduklarına dair AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Gazze'yi 7 Ekim 2023 saldırılarının ardından ikinci kez ziyaret ettiğini belirten Elder, "Çok fazla çaresizlik var. İnsanlar çok yorgun, birçok kişi aç. Refah'a yönelik çılgın bir askeri saldırı (kara saldırısı) fikrinin gerçekleşebileceğine dair hala büyük bir korku var." dedi.

Elder, Gazze Şeridi'nin güneyinde Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesi'ni ziyaret ettiğini ve buranın perişan durumda olduğunu vurguladı.

"Özellikle yaralı çocuklar için hizmet veren çok kritik bir hastane olan Nasır, artık hizmet veremiyor. İki ayrı hastaneyi daha ziyaret ettim, hastaneler çok yoğun." ifadesini kullanan Elder, hastane çalışanlarının sürekli tıbbi malzeme eksikliğine dikkati çektiğini bildirdi.

Elder, UNICEF olarak hastanelere çok sayıda tıbbi malzeme ulaştırabildiklerine işaret ederek, özellikle Gazze'nin kuzeyine daha fazla yardım ulaştırmaları gerektiğini söyledi.

Gazze'de bulunan 36 hastaneden 20'den fazlasının hizmet veremediğinin altını çizen Elder, Gazze'deki çocuklarla ilgili şunları anlattı:

"(Gazze'de) Kesinlikle en çok zarar görenlerin çocuklar olduğunu düşünüyorum. UNICEF burada yaşananları 'çocuklara karşı savaş' olarak adlandırıyor. Normalde buradaki gibi tüm krizlerde, savaşlar en savunmasız olan çocukları incitir. Ancak normalde kayıpların yaklaşık yüzde 20'si çocuklardan oluşurken Gazze'de bu rakam yüzde 40'a yakın. 10 binden fazla çocuk öldürüldü ve sayı artmaya devam ediyor. Enkaz altında kaç kişi olduğunu bilmiyoruz. Bu çocuklar için kesinlikle yıkıcı bir durum. Birçok çocuk aç ve kıtlık yaşanması an meselesi."

Bu haberler de ilginizi çekebilir