• DOLAR 32.272
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2398.609
  • ...
Şifa Hastanesi çevresine saldırı: Onlarca şehit ve yaralı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal güçleri, iftar saatinde Gazze kentinin batı kesiminde yer alan Şifa Hastanesi çevresine yoğun top atışıyla saldırılar düzenledi.

Bölgenin birçok yerinde yangınlara sebep olan saldırılar sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca Filistinli şehit oldu ve yaralandı.

Siyonist rejim saldırılarından kaçan yüzlerce Filistinli de Gazze kentinin doğusundaki et-Tuffah, ez-Zeytun, eş-Şucaiye ve el-Sabra mahallelerine sığındı.

Şifa Hastanesi'ne yakın konut olarak kullanılan birçok bina da işgal ordusunun saldırılarıyla kullanılamaz hale geldi.

SOKAKLARDA CANSIZ BEDENLER VAR

İşgal ordusunun saldırılarını sürdürdüğü bölgede, sokaklarda çok sayıda cansız bedenin olduğu ve binlerce insanın da bölgede mahsur kalmış durumda olduğu kaydedildi.

Şifa Hastanesi ve muhitinde mahsur kalan Filistinliler, yiyecek ve içecek bulamadıklarını belirtiyorlar.

- Siyonist rejim: Şifa Hastanesi'ne saldırılarla müzakerelerde Hamas'a baskı kurmaya çalışıyoruz

Öte yandan siyonist rejim sözde Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Şifa Hastanesi'ne saldırılarla müzakerelerde Hamas'ın üzerine baskı kurmaya çalıştıklarını savundu.

İşgal ordusundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, beraberindeki komutanlarla birlikte Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'nde durum değerlendirmesi yaptı.

Halevi, saldırılarda “Hamas liderliğini vurmak ve müzakerelere baskı yapmak” olmak üzere iki konuda başarılı olduklarını iddia ederek, saldırıların ve liderlerini hedef almanın Hamas’a baskı yapmak ve müzakereleri baskı altına almak açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Hamas’ın Şifa Hastanesi’ni komuta merkezine çevirdiğini iddia eden ve üst düzey isimlerini hedef almak için operasyon düzenlediklerini söyleyen Halevi, “Mahkumları tercih ediyoruz, onlar sorguda önemli kartlar.” ifadesini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir