• DOLAR 32.244
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2507.882
  • ...
İşgalci siyonistler, insani yardımlara eşlik edenleri bombaladı: 30 şehit
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin medyasına göre işgal ordusu, Gazze şehir merkezindeki Kuveyt Kavşağı'nda insani yardımlara eşlik etmek için bekleyen yerel ekipleri bombaladı.

Saldırıda ilk belirlemelere göre 30 sivil şehit oldu.

Görgü tanıkları, doğrudan bombalama sonucu çok sayıda şehit ve yaralının olay yerinde yerde yattığını belirtti.

İşgal ordusu, Gazze Şeridi'ne, özellikle de kuzey bölgelere insani yardım ulaşmasını engellemeye ve engellemeye devam ederken, un çuvalları, konserveler gibi gelen kıt yardımları elde etmeye çalışan vatandaşları da sürekli hedef alıyor.

Geçtiğimiz 29 Şubat'ta işgal kuvvetleri, Gazze şehrinin batısındaki "Nablusi Kavşağı" yakınındaki Raşid Caddesi'nde yardım konvoylarının gelmesini bekleyen binlerce vatandaşa ateş açması sonucu en az 117 kişi şehit olmuş, 800 kişi de yaralanmıştı.

Öte yandan işgalcilerin, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat'taki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) genel merkezi önünde düzenlediği saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 5 kişi şehit oldu.

Gazze Şeridi'nin ortasındaki Nuseyrat ve El-Zehra bölgesinde çok sayıda kişinin işgalciler tarafından hedef alınması sonucu en az bir kişi şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir