• DOLAR 32.455
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2434.83
  • ...
Kent ekonomileri forumu toplantısı gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Kent Ekonomileri Forumu toplantısında bir araya gelen Diyarbakırlı siyasetçi, işadamı ve akademisyenler, sivil toplum kuruluşları Diyarbakır'ın ekonomik vizyonunun belirlenmesi konusunu masaya yatırdı.

 

26 Ekimde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un başkanlığında yapılacak Diyarbakır Kent Ekonomileri Forumu'nun hazırlıkları devam ediyor.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Aydın Altaç, "Çözüm Süreci ile birlikte bölgeye hâkim olan olumlu havanın ekonomik alanda da kendini göstermesi son derece sevindiricidir. Kent Ekonomileri Forumuna STK'ların sunacakları katkı, alacakları karar ilimiz ekonomisinin şekillenmesinde çok önemli rol oynayacaktır." dedi.

 

Ticaret Odası Başkanı Ahmet Sayar ise, "Bizler de göreve geldiğimiz günden itibaren oda olarak oluşturduğumuz Kent İş Konseyi ile görüş çeşitliliğini yakaladık ve bu anlamda başlatmış olduğunuz çalışmanıza katkı sunacağız." ifadelerini kullandı.

 

GÜNSİAD Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu da, Kent İş Konseyinin Diyarbakır için yaralı olacağına inandıklarını söyledi.

 

Diğer konuşmacılar da süreçle beraber Numan Kurtulmuş'un başkanlığında yapılacak olan Diyarbakır toplantısının bölgeye olumlu katkılar sağlayacağına inandıklarını ifade ettiler. Forum sonunda çıkacak ortak raporun Diyarbakır'a yapılacak merkezi hükümet yatırımlarına yön vermesinin gerekliliğini ifade ettiler. Ayrıca Demokratikleşme Paketi ile sağlanan rahatlamanın ilerde daha da gelişeceğine inandıklarını vurguladılar.

 

Kent Ekonomileri Forumu Başkanı Hüseyin Cengiz yaptığı değerlendirmede, "Kent Ekonomileri Forumu toplantılarının beşincisini bugün gerçekleştirdik. 26 Ekim'de yapılacak Diyarbakır toplantısı sonunda hazırlanacak rapor ve sonuç bildirgesi Başbakana takdim edilecek." dedi.

 

Toplantıda sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve temsilcileri sırasıyla söz alarak, Diyarbakır'ın kalkınmasının önündeki engelleri dile getirdiler. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir