• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Filistinli aile at arabasıyla Gazze'nin güneyine geçmeye çalışıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli anne Delu, 4 engelli çocuğunu yanına alarak at arabası üzerinde nispeten daha güvenli sayılan Gazze'nin güneyine geçmeye çalışırken yaşadığı sıkıntıları anlattı.

Beraberindeki 4 çocuğunun yürüyemediklerini ve özel ihtiyaç sahibi olduklarını ifade eden Delu, Gazze’nin kuzeyinde yardımlara hiçbir şekilde ulaşamadıklarını dile getirdi.

Delu, işgal rejimin saldırılarının yanı sıra gıda ve sağlık hizmeti alamadıklarını için Gazze’nin güneyine geçmeye çalıştıklarına dikkati çekti.

İşgal askerlerinin kontrol noktasına yaklaştığında kendilerine zorluk çıkarmamaları ümidiyle İbranice "Yanımda 4 engelli yetim çocuk var" yazılı pankart taşıdığını anlatan Delu, buna rağmen İsrail askerlerinin bulundukları bölgeye ateş açtığını söyledi.

"Kalplerinde merhamet olmadığını anladım"

Delu, pankarta yanında 4 yetim ve engelli çocuk olduğunu belirten yazıyı İbranice yazdığına işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Ben İsraillilerden bana ve çocuklara yardım etmelerini bekliyordum. Çocukları arkamda bıraktım. Bu pankartı yazıp yolda yavaş yavaş ilerledim. Bu esnada ben yardım beklerken sonra her taraftan bana ve arkadaki çocuklara kurşun yağdırdılar."

İşgal askerlerinin saldırısına uğrayan Delu, "Bunu görünce hemen koşmaya başladım ve orayı terk ettik. Ben yardım beklerken bu durumla karşılaştım. Onların kalplerinde merhamet olmadığını anladım." dedi.

Kendisini duyan tüm Müslümanlara seslenen Ümmü Samir ed-Delu, "Bütün Arap ülkelerine ve Müslümanlara sesleniyorum. Artık bize merhamet edin bizi düşünün." diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir