• DOLAR 32.213
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2501.056
  • ...
HAMAS'tan İslam ümmetine ve özgür halklara "Ramazan'ın ilk Cuma'sı" çağrısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS, yaptığı açıklamada, , Gazze Şeridi'ndeki sabırlı ve kararlı halka karşı soykırım ve açlık savaşına yönelik siyonist saldırganlığın devam ettiğini belirtti.

Batı Şeria ve Kudüs'teki işgal suçlarındaki artışa dikkat çeken HAMAS, mübarek Mescid-i Aksa'nın 6 aydır kuşatma altında olduğunu kaydetti.

HAMAS, "ihsan, infak, fedakârlık ve zaferler ayı olan mübarek Ramazan ayının ilk Cuma günü" dolayısıyla şu çağrılarda bulundu:

1.Arap ve İslam ümmetimiz, kitleleriyle, kurum ve kuruluşlarıyla, bu mübarek cuma gününü, bu kutlu ayın tüm günlerini ve toplantılarını, saldırganlık durana, kapılar açılana ve yardımlar girene kadar sürekli baskı uygulayın. Gazze Şeridi'ndeki halkımızın kararlılığı, fedakarlıkları ve direnişine destek için meydanlarda kitlesel eylemler yapın.

2. Batı Şeria, Kudüs ve işgal altındaki topraklarda bulunan Filistin halkımıza genel bir seferberlik çağrısında bulunmakta, mübarek Mescid-i Aksa'ya hac ziyaretinde bulunmaya, orada oturma eylemi gerçekleştirmeye ve işgalcilerin Mescid-i Aksa'ya saygısızlık etme ve saldırgan planlarını dayatma girişimlerini engellemeye davet ediyoruz.

3.Devrimci gençliğimiz ve direniş tugaylarımız Batı Şeria'nın her yerinde, şehirlerinde, köylerinde ve kamplarında, Kudüs'ün mahallelerinde ve semtlerinde ayağa kalkıp büyük kalabalıklar halinde ortaya çıksın. Onlar, Siyonist işgalcilerin ve yerleşimci sürülerinin ayaklarının altındaki zemini sarssın, askerleriyle ve korkak ordusuyla çatışsın. Ve onları şaşırtarak, dikkatini dağıtarak faşist hükümetinin temellerine korku salsın!

4.Dünyanın özgür insanları ve haklı davamızı her yerde destekleyen vicdan sahibi insanları, aktif kitle hareketlerini ve öfkeli dayanışma yürüyüşlerini sürdürmeye çağırıyoruz. Ayrıca işgalin suçlarını ve Gazze Şeridi'ndeki halkımıza yönelik korkunç katliamlarını ifşa etmek için her türlü seferberlik, destek ve katılımı artırmaya, işgali destekleyen hükümetlere bu saldırganlığı derhal durdurmaları, tüm kapıları açmaları, yardım getirmeleri ve daha fazla katliam, kuşatma, açlık ve soykırımı önlemeleri için baskı yapmaya çağırıyoruz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir