• DOLAR 32.204
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2504.875
  • ...
Naci Görür bir kenti daha uyardı: 7 üzerinde deprem olabilir!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından birçok bölge sallanmaya devam ediyor. Marmara, Karadeniz, Ege, İç Anadolu'da çeşitli büyüklüklerde depremler meydana geliyor.. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Naci Görür, bir ili daha olası büyük depreme karşı uyardı...

İZMİR'E DEPREM UYARISI

İzmir'in deprem riskine dikkat çeken önemli bir uyarı geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Naci Görür, şehrin çevresindeki fay hatlarının 7 ve üzeri büyüklükte depremlere yol açabilecek potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Görür, İzmir'de düzenlenen "Deprem ve Dirençli Kentler" söyleşisinde yaptığı konuşmada, şehrin sadece deniz içinde değil her yerinde fay hatlarının bulunduğunu ve bunların ciddi tehlike oluşturduğunu vurguladı. Potansiyel tehlikelere işaret eden Görür, 7 ve üzeri büyüklükte bir depremin İzmir'i felç edebileceği uyarısında bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen söyleşide konuşan Görür, Türkiye'nin gecekondu mantığıyla büyüdüğünü ve bu durumun şehirlerin depreme karşı dayanıklılığını olumsuz etkilediğini ifade etti. Ancak günümüz teknolojisiyle dirençli kentlerin oluşturulabileceğini de belirtti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir