• DOLAR 32.541
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2454.882
  • ...
`Halk, doksanlı yılları yaşatmak isteyenlere fırsat vermeyecektir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN-Kızıltepe(Qoser) STK Platformu ve Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, HÜDA-PAR Silopi ilçe teşkilatı ve Diyarbakır Sahabe-Der` e yapılan bombalı ve molotoflu saldırılarla ilgili değerlendirmesinde "Birileri bölgeyi 90`lı yıllara götürmek istiyor. İnanıyorum ki bölge halkı bu provakatif eylemlere fırsat vermeyecektir. " ifadelerini kullandı. Öter, halkın ve STK`ların provokatif eylemler peşinde olanlara karşı uyanık olması gerektiğini vurguladı.

Bölgenin son 30 yıldır çok acılar yaşadığını söyleyen Öter, "Son barış sürecinde huzur ve sükûnet ortamı sağlanmıştır. Bu ortamın devam etmesi müspet düşünen sağduyulu vicdan, ahlak, iman sahibi ve tüm Bölge ve Ülke insanlarının ortak arzusu ve özlemidir. Son dönemlerde endişe verici bazı olaylar gelişmektedir. Bunlara bölge halkı olarak uyanık olmamız ve izin vermememiz gerekir. Sanki bazı provokatif eylemlerin provası yapılıyor.
 
Ergenekon`un hortlaması gibi birileri deneme provaları yapıyor. Bunlara karşı son derece uyanık olmalıyız bunlara fırsat vermemeliyiz. Bölgenin birliğe kardeşliğe hoşgörüye ihtiyacı vardır. Hepimiz bu bölgenin insanıyız kimsenin kimseden farkı yoktur hiç kimsenin kendi fikir ve ideolojisini başka bir kesime dayatma hakkı yoktur.
 
Herkes kendi görüşünde özgür olmalıdır bundan dolayı birbirimizi kınamamalıyız birbirimize karşı ön yargılı olmamalıyız yapılan saldırılar son derece tehlikeli girişimlerdir." ifadelerini kullandı.

Provokatif eylemleri planlayanlar bu vebalin altında kalacaktır
Bu tür eylemleri planlayanların bu vebalin altında kalacaklarına dikkat çeken Öter " Kimden gelirse gelsin ve kime yapılırsa yapılsın sonuçta bunlar, bu bölgenin insanları ve bölgenin sivil toplum hareketleridir. Bu bölgenin hareketleri ve partilerine yönelik şiddet ve provokatif saldırıların yapılmasını tehlikeli buluyoruz. Ve bunun önüne geçmek gerekiyor. Buna bölge halkı olarak, son derece uyanık olmamız gerekir. Bu eylemleri planlayan ve içinde olan herkes bu vebalin altında kalacaktır." Şeklinde konuştu.

Bölge halkı doksanlı yılları yaşatmak isteyenlere fırsat vermeyecektir
Bölge insanın 90`lı yıllardaki gibi olaylara fırsat vermeyeceğini ifade eden Öter "Saldırıya uğrayan HÜDA-PAR Silopi İlçe Teşkilatı ve Diyarbakır Sahabe-Der yetkililerini sağduyu ve metanete çağırıyoruz. Provokasyona gelmemeleri lazım. Çünkü bölgeyi karıştırmak kardeş kardeşi birbirine kırdırtmak isteyenler bu barış ortamından son derece huzursuzdurlar. Birilerinin bu geçen 30 yıllık savaş ve şiddet süreci içerisinde büyük rant ve çıkarları vardır.
 
Bu barış süreci sonuca ulaşırsa bunların hem o kanalları hem de kendileri bitecek. Zaten niteliksiz vasıfsız kişilerdir bunlar. Bunların oyunlarına gelmemek sağduyulu ve sabırlı olmak gerekir. Umut ediyorum ve inanıyorum ki insanlarımız bu provakatif eylemlere fırsat vermeyecektir .
 
Bu bölgenin tekrar 90`lı yıllara, şiddet ve ölüm ortamına fırsat vereceğine inanmıyoruz. Bu konuda herkese görev düştüğüne inanıyorum. Özellikle saldırının nerden geldiğini ve kimler tarafından yapıldığının araştırılıp şiddete şiddetle değil sükûnetle sağ duyuyla ve hukuk içerisinde gereken girişimlerin sürdürülmesini talep ediyoruz.
 
HÜDA-PAR Silopi ilçe teşkilatına ve Diyarbakır Sahabe-Der` e ve bölgedeki mütedeyyin şahıslara yapılan saldırılardan dolayı kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz ve bu olaylar karşısında sağduyulu, sabırlı, metanetli ve dikkatli olmalarını ve provokasyona gelmemelerini bekliyoruz." dedi
.(Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir