• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
HÜDA PAR`dan `Tanıtım ve halkla buluşma` toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Teşkilatı "Tanıtım ve halkla buluşma" toplantılarına Kültür Mahallesi ile başladı.

Kültür Mahallesi 8 Mart Kadınlar Parkı`nda saat 16.00`da başlayan etkinliğe aralarında kadınların da olduğu kalabalık bir kitle katıldı.

Fatih Uzun`un Kur`an`ı Kerim tilaveti ile başlayan "Tanıtım ve halkla buluşma"sının açılış konuşmasını Merkez İlçe Başkanı M.Emin Doğru Kürtçe olarak yaptı.

Halkın değerleri için mücadele edeceğiz
Doğru, HÜDA PAR`ın tanıtım toplantısı için bir araya geldiklerini ve birçok mahallede bunu gerçekleştireceklerini söyledi. Doğru, "Parti tanıtımı için sokak sokak, ev ev dolaşarak halkımıza partimizi anlatacağız." dedi.

Halkın, ret ve inkar politikası uygulayan ve halkın dili ve özgürlüğü için ortaya çıktığını söyleyip halkı dininden, inancından uzaklaştımaya çalışan iki gücün baskısı altında kaldığına dikkat çeken Doğru, "HÜDA PAR olarak halkın değerleri olan din ve dil için mücadele edeceğiz." şeklinde konuştu.

Hüda Par halkın kendisidir
Daha sonra İl Yönetim Kurulu Üyesi Molla Osman Teyfur söz aldı.
Teyfur, HÜDA PAR`ı halka hizmette bulunmak için kurduklarını belirterek, "Halkımıza hizmet için varız. Halkımız bizleri tanırsa bizim parti olarak halkın kendisi olduğumuzu görecektir. " dedi.

Siyasetin toplumların sorunlarını çözme sanatı olduğu ifade eden Teyfur, "Biz siyasetimizi İslamla sürdürmek onunla çözmek istiyoruz. Asrı saadetteki gibi herkesin hakkını aldığı bir nizamın hakim olmasını istiyoruz. " ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR`ın Kürtlerin hakları, ana dil hakkı ve diğer haklarının alınması için halkla berber olduğunu belirten Teyfur, "Halkımızın hakları için halkımızla birlikteyiz. Halkımızın iki dünya mutluluğu için onların hizmetinde olacağız." dedi.
Siyaset emin kişilerin işidir

HÜDA PAR`ın Selahaddin`i Eyyubilerin, Şeyh Halid-i Kürdi, Şeyh Said-e Palevi ve Saide Kürdi`nin yolunda olduğuna işaret eden Teyfur, "Halkımız bu partiyi tanırsa, Saidleri başa getirecektir. Biz her zaman halkla ve halkın haklarının savunucusu olacağız." diye kaydetti.
Diller ve renklerin inancımıza göre Allah`ın ayetleri olduğunu dile getiren Teyfur, "Hak; nasıl Türkçe, Arapça ve Farsça`ya varsa Kürtçe`ye de olmalıdır" dedi.
Teyfur son olarak, "Siyaset emin kişilerin işidir. Toplumu onlar yönetmelidir. Onlar siyasette olmalı ki, layık olmayanlar toplumu yönetmesin. Alimlerle birlikte amirler de salih ve emin kişiler olmalıdırlar" dedi.
"Tanıtım ve halkla buluşma" toplantısı Parti Şura Meclisi Üyesi Molla Beşir Şimşek`in yaptığı Arabça-Kürtçe dua ile son buldu.

Konuşmalar sırasında sık sık tekbir getirildi.
(M.Fatih Akgül /Yasir Oğuz-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir