• DOLAR 32.493
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2442.15
  • ...
Görmez`den AP`ye `sünnet` tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Bu yıl yedincisi düzenlenen Halil İbrahim Buluşmaları yapılan çeşitli etkinliklerle devam ediyor. VII.Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında Belediye Konferans salonunda bir konferans verildi.Konferansa Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez konuşmacı olarak katıldı.

İnsanlığa getirdikleri mesajın önüne engeller çıkarıldığı zaman Peygamberlerin hicret ettiklerini belirten Görmez Hz. İbrahim`in diğer peygamberlerden farklı olarak vahye muhatap olmuş tüm coğrafyaları gezdiğini bu şekilde tüm insanlığı kuşattığını ifade etti.

Kuran`da geçen "O tek başına ümmetti" ayeti üzerinden Hz. İbrahim`in nasıl tek başına bir ümmet olduğunu anlatan Görmez "Hz. İsa`ya gelen bütün peygamberler Hz.İbrahim`in duasının bir kısmını oluşturuyor.Onun için o tek başına bir ümmetti ayetinin izahını burada aramak gerekir. Ondan sonra aynı şekilde Hz.Peygamberin de Hz. İsmail`in soyundan gelmesi.İşte bu tablo başlıbaşına bu ayetin izahatıdır" diye konuştu.

Urfa`dan hicret ettiğinde `Rabbim bana salih bir evlat ver` diye dua ettiğini hatırlatan Görmez Hz. İbrahim`in bir evlatla kıyamet sabahına kadar muvahhidlere rehberlik yapacak ümmetleri oluşturmaya çalıştığını Allah`ın da bu çalışmaya merkez olarak Mekke`yi seçtiğini söyledi.

Müslümanların özellikle Myanmar`daki müslümanların yaşadıkları zulümlere değinen Görmez dünyanın ve Müslümanların tüm bunlara kör kaldığını ifade etti.

Avrupa Parlementosunun erkek çocukların sünnet olmasını yasaklamasını eleştiren Görmez şöyle konuştu: " Ben bu vesileyle Avrupa Parlementosunun aldığı bu kararın çok yanlış bir karar olduğunu, 1,5 Milyar Müslümanın hatta Yahudilerin uygulaya geldikleri arkasında birçok dini sembol ve mana taşıyan bu uygulamaların bir anne-babanın çocuğunu yaralaması olarak suç görülmesini bir akıl tutulması olarak görüyorum" dedi.
Programın ardından Şanlıurfa İl Valisi Celalettin Güvenç Görmez`e bir plaket verirken Kuran Aşıkları Derneği Başkanı Fethi Küçük ise bir hediye verdi.(Osman Gülebak-İLKHA)
 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir