• DOLAR 32.598
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2496.163
  • ...
`Allah ile bağlantımızı sürekli takip etmeliyiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Bitlis`te faaliyet gösteren Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye derneklerden Best-Der dernek binasında bir seminer düzenledi. Seminere Doğruhaber Gazetesi yazarları Özkan Yaman katıldı. Yaman, "Allah ile olan bağlantımızı sürekli kontrol etmeliyiz" dedi.

Akşam saat 18.30`da başlayan seminere derneğin üye ve gönüllülerinin yanı sıra halkın yoğun bir katılım gösterdiği görüldü. Seminerde Kelime-i şahadettin yemin anlamına geldiğini belirten Yaman, "Kelime-i şahadet yemin anlamına gelmektedir. Burada Kelime-i şahadetti getiren kimse ömrü boyunca namaz kılacağına, oruç tutacağına, zekât vereceğine, hacca gideceğine, Allah`ın emir ve yasaklarını yerine getireceğine, ömrü boyunca Resulüllah`ın yolunu takip edeceğine, bayansa ömrü boyunca İslam`ın örtüsüyle örtüneceğine dahi yemin etmesidir.

Yemin üç derecedir. Avam halkın yaptığı bir yemindir ki, bazen bu yeminlerini bozmaktadırlar. İkincisi biattir ki, sahabelerin yaptığı yemindir. Bu yeminle ben canımı ortaya koyarım ama yaptığım yeminden vazgeçmem. Diğer üçüncüsü de şahitlik yapmaktır, şehitler gibi Allah Kur`an da bunlardan övgüyle bahsetmektedir. İşte mümin yemininde ahde vefa gösterir, canını ortaya koyar ama asla yemininde vazgeçmez." dedi.

Mümin hayırda yarışandır
Yemini eden bir insanın ne yapması gerektiğine dikkat çeken Yaman, "Kelime-i şahadeti getirenler farkında olmazlarsa da birer yarış içerisindedirler. Allah Kur`an-ı Kerimde `Mağfiret için hayırda yarışın, genişliği, yerler ve gökler kadar olan cennet için yarışın, o yarışta öne geçenler Allah`a yakınlaşmıştır` diye buyuruyor. Biz yemin ettiğimiz andan itibaren yarışıyoruz. Bizler yarışacağız, Kur`an okutmakta, talebe yetiştirmekte, cemaat olmakta, hakkı söyleyip batıldan uzaklaştırmakta, mazlum ve mustazaflara yardım etmekte yarışacağız." diye konuştu.

Erteleyenler helak olur
"Yarışan insan erteleyemez. Erteleyen insan hadiste belirttiği gibi helak olur" diyen Yaman, "Ertelemek şeytanın okudur. Erteledikçe şeytan erteleme okunu onun kalbine atar. Sahabelerin hayatına baktığımızda yapacakları işlerini ve ibadetlerini hiçbir şekilde ertelememişlerdir. Çünkü erteledikçe şeytanın erteleme oklarına mağlup olur." dedi.

Yemin eden insanın intisap ettiğini, Yaman sözlerini şöyle sürdürdü, "Çünkü iman yaratıcıya bağlanmaktan ibarettir, küfür ise o bağlantıyı koparmaktan ibarettir. Biz Kelime-i şahadeti getirerek rabbimize bağlanıyoruz. Onunla iletişimi sağlıyoruz. Tıpkı telefona sim kartı taktığımız gibi, sim kartı takınca çeker çıkarınca bağlantı kesilir. Bizler rabbimize bağlanınca elimizden iyilik, temizlik, hayır, fedakârlık, çağrıldığı zaman İslami bir seminere gitmek gelir. Fakat bağlantıyı kesince elimizden hiçbir şey gelmez. Namaz kılmaz, oruç tutmaz, iyilik yapmaz, fedakârlık yapmaz, İslam`ın anlatıldığı yerlere gitmez, çünkü Allah ile tüm bağlantıları kesilir."

Seminer yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Seminer, yapılan ikramla sona erdi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir