• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hastalara anadilleriyle  bilgi veriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Hastanelerinde verilen sağlık hizmet ve yapılan tedavi ile ilgili hasta ve hasta yakınları üç ayrı dilden bilgilendiriliyor. Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, hasta ve yakınlarının verilen bu hizmetten memnun olduklarını belirtti.

Alan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Hematoloji kliniğinde başlatılan üç ayrı dilde bilgilendirmeyi (Kürtçe, Arapça ve Türkçe) hizmetini tüm kliniklere yayacaklarını söyledi.

Başhekim Alan konuşmasını şöyle sürdürdü: " Hastanelerimizde imkânlar elverdikçe 'Herkese ulaşılabilir dilde sağlık hizmeti' vermeye çalışıyoruz. Bunu kendimize şiar edindik. Bu uygulamayı Hematoloji Kliniğimizde başlattık. Bu kliniğimizde tedavi gören hasta ve hasta yakınları üç ayrı dilde (Kürtçe, Arapça, Türkçe) bilgilendiriliyor. Hastalar sormak istedikleri soruları ana dilleriyle sorup, cevabını aynı dille alıyorlar. Yine hastalarımıza Kürtçe, Arapça ve Türkçe olmak üzere üç ayrı dilden müzik dinletmeye başladık. Hastalarımızın bundan memnun olduklarını gördük. Bu uygulamayı tüm hastanelerimiz sathına yayacağız." dedi.

'Türkiye'de bir ilke daha imza attık'

Hastaları, tedavi gördükleri süre içerisinde hastane havasından kurtarmak, onlara moral vermek için başlatılan ana dilde müzik dinletisinin ve bilgilendirmenin Türkiye'de bir ilk olduğuna belirten Alan,
"Bölgeden, K.Irak ve Suriye'den gelen birçok hasta hastanelerimizde tedavi görüyor. Onlara ana dilleriyle verdiğimiz hizmet hasta ve hasta yakınları tarafından memnuniyetle karşılanıyor." İfadelerini kullandı.

'Birçok projemiz var'

Sağlık hizmeti ile ilişkin bilgi veren Başhekim Alan; Sağlık hizmetini Kürtçe, Arapça ve Türkçe verdiklerini vurgulayarak, "Meramını Kürtçe anlatması gereken hastalar hastanelerimizde mutlaka bir destek alabiliyor. Halkımızın sağlığı için birçok projemiz vardı. Projelerimizden bir de Diyarbakır başta olmak üzere bölge ve komşu ülkelerden gelen hastalara anadilleri ile sağlık hizmeti vermekti. Şimdi bir ok kliniğimizde Kürtçe sağlık şikâyetlerini dinliyor ve muayenelerini yapıyoruz. İkinci projemiz, komşu ülkelerimizde büro açmaktı. Bunu da yakın bir zamanda gerçekleştireceğiz. Ayrıca Sorani ve İngilizce olmak üzere iki dilde broşür hazırladık. Bu da son aşamaya geldi. " dedi.
(Ayetullah Turgut - İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir