• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
"Elde edilen haklar PKK'nin kazanımları değil!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Türkiye'de son dönemlerde yapılan iyileştirmelerin silahlı mücadele ile alakalı olmadığını ifade eden Çelik, Dindar insanların gasp edilen haklarının verildiğini, verilen bu hakların PKK'nin kazanımları olmadığını ifade etti.

 

"PKK ne yaparsa yapsın hak ve özgürlükler verilecektir"
Türkiye'nin demokratikleşme çabası ve Kürt vatandaşların meşru taleplerinin yerine getirilmesiyle PKK'nin silah bırakmasının farklı kategoriler olduğunu söyleyen Çelik, "PKK silah bıraktıktan sonra, hepsi Kandil'e çekilirse durum ne olacak? O zaman belli olacaktır. Ancak PKK terör örgütü olmasa da, yeniden silaha dönse de, tekrar saldırılarını başlatsa da biz vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerini vermeyi bir ihsan olarak görmedik" dedi.

 

"Bu kazanımlar PKK'den dolayı değildir"
Türkiye'de gayri Müslimlere veya mütedeyyin insanlara da yeni haklar verildiğini söyleyen Çelik, "Bu güne kadar insanlara verilmemiş haklar veriliyor. Dindar insanların gasp edilen hakları onlar adına silahlı terör örgütü kurulduğu için değil. Hakları olduğu için veriliyor. O haklar birileri eline silah aldığı için verilmiyor. Gayri Müslimler adına bir terör örgütü olduğu için bu yapılmıyor. Dindar insanların gasp edilen hakları onların adına bir terör örgütü kurup silahlı mücadele verdikleri için bunlar yapılmıyor. Bir kez daha altını çiziyorum. PKK öylede yapsa böylede yapsa bu Türkiye'nin demokratikleşme çabasını engellemeyecektir" ifadelerini kullandı.

 

Kürt halkının makul ve meşru haklarının verildiğini aktaran Çelik, "İnsan öldürerek, can alarak, kan akıtarak insanlar kendilerini ifade etmesinler. Dünyada bu tür hareketlerin hepsi hüsranla sonuçlanmıştır. Medeni insanlar konuşa konuşa anlaşırlar. Sıkılı yumruklarla el sıkışamazsınız" diye konuştu. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir