• DOLAR 32.354
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2406.915
  • ...
İstanbul'a kar yağacak mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz Şubat ayı dünya genelinde şimdiye kadar kaydedilen "en sıcak şubat" oldu. Şubat ayında gelmeyen kar yağışı Mart ayına girilmesiyle birlikte kendini gösterdi, sıcaklıklar yurt genelinde 10 derece kadar azaldı...Peki İstanbullular bu yıl kar görecek mi? İstanbul'a kar yağacak mı?

İstanbullular aylardır lapa lapa bir kar yağışı bekliyor. Balkanlardan gelen soğuk hava dalgaları insanları heyecanlandırdı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarları sonrasında etkisini gösteren kar yağışı Sakarya’nın Hendek ve Kocaeli’nin Kartepe ilçelerinin yüksek kesimlerini beyaza bürüdü, ortaya kartpostallık görüntüler çıktı. Yani kar İstanbul'un kapısına dayandı ama henüz yağmadı. Peki İstanbullular bu yıl kar görecek mi?

İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

Meteoroloji uzmanı Ali Bakır, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İstanbul için kar yağışı alarmı verdi. Meteoroloji uzmanının açıklamasına göre; Avrupa yakası ve Batı Karadeniz'de 7 Mart akşamı kar yağışı olacak.

Meteoroloji uzmanı Ali Bakır açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"850 hpa -10° izotermi İstanbul sınırlarına getirmiş. bu haliyle İstanbul'da özellikle Avrupa yakasında ve Batı Karadeniz'de 7 Mart akşamı kar yağar."

Bu haberler de ilginizi çekebilir