• DOLAR 32.597
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2450.893
  • ...
Berlusconi`ye bir darbe daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İtalya Cumhuriyet Senatosu Komisyonu, vergi kaçırmaktan ötürü bir davadan hakkında mahkumiyet kararı bulunan eski Başbakan Silvio Berlusconi`nin senatörlükten azledilmesi yönünde karar aldı.

Komisyon Başkanı Senatör Dario Stefano, yaklaşık 6 saat süren toplantının ardından Berlusconi hakkındaki kararı açıkladı.

Stefano, komisyonun Berlusconi`nin senatörlükten azledilmesi yönünde oy çokluğuyla karar verdiğini belirterek, gerekçeli kararın 20 gün içinde açıklanacağını aktardı.

Komisyonun kararı, Senato Genel Kurulu`nda da oylanacak.

Ülkede geçen Şubat ayında yapılan seçimlerde merkez solun parlamentodaki çoğunluğu kazanması dolayısıyla, son dakikada bir değişiklik olmaması durumunda Berlusconi`nin senatörlüğünün düşmesi yönünde kararın Senato Genel Kurulu`nda da onaylanması bekleniyor.

-PDL karara tepkili-

Karara ilk tepki Berlusconi`nin partisi Özgürlükçü Halk Partisi`nin (PDL) Senato Grup Başkanvekili Renato Schiffani`den geldi. "Beklenenden daha kötü" diyen Schiffani, Berlusconi hakkındaki siyasi senaryonun çoktan yazılmış olduğunu öne sürdü.

Komisyonun kararında PDL ile koalisyon ortağı olan Başbakan Enrico Letta`nın Demokrat Parti`s i(DP) ile merkez parti Sivil Seçim`in senatörlerinin de "Evet" oyu kullanması etkili oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir