• DOLAR 32.127
  • EURO 35.099
  • ALTIN 2516.991
  • ...
"4 Ekim Hayvanları Koruma Günü"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Her yıl 4 Ekimde kutlanan Hayvan Hakları Günü nedeniyle açıklama yapan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı XV. Bölge Müdürlüğü Batman Şube Müdürlüğü, bütün canlıların hakkına destek vermek sürdürülebilir bir çevre için zorunluluk olduğu belirtilerek, her canlı varlık hayatını sağlıklı ve refah içinde devam ettirmek hakkına sahip olduğu kaydedildi.

 

Yapılan açıklamada, Her yıl 4 Ekim Günü Ülkemizde ve Dünyada Hayvan Hakları Günü olarak kutlandığı hatırlatılarak, "Bu kapsamda; Bütün canlıların hakkına destek vermek sürdürülebilir bir çevre için zorunluluktur. Her canlı varlık hayatını sağlıklı ve refah içinde devam ettirmek hakkına sahiptir. Bu bilinçle 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili yönetmeliklerle; evcil hayvanlardan sokak hayvanlarına, deney hayvanlarından hayvanat bahçesinde barınan hayvanlara kadar bütün hayvanların korunması hedeflenmektedir" denildi.

 

Bu görevin bakanlığın ve kamu kurumlarının sorumluluğu altında olmakla birlikte, toplum olarak canlıların ve özellikle hayvanların korunmasına özen gösterilmesi gerektiği dile getirieln açıklamada, "Çocuklarımıza bu şuur aşılanmalı ve her canlının bu dünyada bulunmasının bir varoluş sebebi olduğu anlatılmalıdır. Unutmayalım ki, bütün canlılar gibi hayvanlarda korunmaya muhtaçtır" ifadelerine yer verildi.

 

Açıklamanın sonunda, hayvan haklarının kanunla korunduğuna dikkat çekilerek, "Bunun yanı sıra hayvanların yapılarına uygun olmayan tasarruftan kaçınılmalı kendilerini savunamayan bu canlıların dini ve vicdani acıdan korunmasında da kararlılıkla ve koruma bilinciyle hareket edilmelidir" uyarısında bulunuldu. (Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir