• DOLAR 32.209
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2509.874
  • ...
Usame Hamdan: DİRENİŞ BASKILARA  BOYUN EĞMEYECEK
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beyrut

HAMAS liderlerinden Usame Hamdan, Beyrut'ta düzenlenen Dünya Direniş Alimleri Birliği konferansında konuştu. HAMAS'ın "Filistin halkının kaygılarından dolayı müzakere konusunda esnek olduğunu ve onları tamamen savunmaya hazır olduğunu" belirten Hamdan, "siyonistlerin ve ABD'nin, sahada elde edemediği başarıyı siyasi entrikalarla da başaramayacağını" vurguladı. Hamdan, siyonist rejim ve ABD'nin hile ve baskıcı yöntemlerine boyun eğmeyeceklerini kaydetti. Hamdan, "Hile ve baskı ne şekilde uygulanırsa uygulansın direniş, fedakarlıklarına sadık kalacak ve halkının ve milletinin sabitelerine bağlı kalacaktır." diye ekledi.

ARAP VE İSLAM MİLLETLERİNE İNİSİYATİF ALMA ÇAĞRISI

Filistin direnişinin Filistin davasını her zaman olduğu gibi kurtuluş davası olarak yeniden ortaya koymayı başardığını dile getiren Hamdan, direnişin ayrıca "ABD yönetiminin işgalle tam bir ortaklık içinde Filistin davasını tasfiye etme planlarını da bozduğunu" belirtti. Hamdan, Arap ve İslam milletlerini ve "çevre ülkelerdeki kardeşlerini" Gazze Şeridi'ne ve özellikle de Kuzey Gazze'ye yönelik açlık komplosunu kırmak için inisiyatif almaya çağırdı ve bunu yapmanın görevleri olduğunu vurguladı.

"SİYONİST REJİME ABLUKA UYGULANMALI"

Gazze halkının çektiği acıları sona erdirecek sürdürülebilir ve başarılı bir desteğin sağlanması gerektiğini vurgulayan Hamdan, "Siyonist rejime abluka uygulanması ve mal taşımak için kullanmaya çalıştığı, özellikle de ülkenin limanlarından ve topraklarından geçen yolların kesilmesi" çağrısında bulundu.

"FİLİSTİN HALKI VE DİRENİŞİNİN YANINDA YER ALMAK ÜMMETİN GÖREVİDİR"

Hamdan, yaklaşan Ramazan ayı vesilesiyle Kudüs, Batı Yaka ve işgal altındaki topraklarda yaşayan Filistinlilere, "Ramazan'ın ilk gününden itibaren Mescid-i Aksa'ya olan ziyaretlerini yoğunlaştırmaları ve Ramazan'ın her anını düşmanla bir direnişe dönüştürmeleri" çağrısında bulundu. Hamdan, Aksa Tufanı harekâtına katkıda bulunmanın ve Filistin halkı ve direnişinin yanında yer almanın da ümmetin görevi olduğunu kaydetti. (İLKHA)

13 bin 430 çocuk katledildi

SOYKIRIMDA 152. GÜN

İşgalci barbar ordusunun, Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarla 13 bin 430 çocuğu katlettiği bildirildi.

İstanbul

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, işgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği ve 151'inci gününe varan (dün) saldırılara ilişkin son bilgiler paylaşıldı. İşgal ordusunun 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde "savunmasız Filistin halkına, sivillere, çocuklara ve kadınlara" yönelik 2 bin 675 katliam gerçekleştirdiği belirtildi. Gazze Şeridi'nde 151 gündür düzenlenen saldırılarda 13 bin 430 çocuk ve 8 bin 900 kadının katledildiği kaydedildi.

Saldırıların beş ayı geride bırakarak altıncı aya girdiğine işaret edilen açıklamada, yüzde 70'i kadın ve çocuk olmak üzere 7 bin kişinin halen enkaz altında veya kayıp olduğu belirtilirken, hastanelere getirilen cenaze sayısının 30 bin 534, yaralı sayısının ise 71 bin 920 olduğu bildirildi.

Sağlık sektörünü de hedef alan işgalcilerin, Gazze'de 364 sağlık çalışanı ve 48 sivil savunma görevlisini katlettiği aktarıldı. Gazze'de 132 gazetecinin işgalci saldırılarında katledildiğine de dikkat çekildi.

Abluka altındaki bölgede Filistinlilerin maruz bırakıldığı kıtlığa işaret edilen açıklamada, un, pirinç ve tahılın yanı sıra halkın yemek zorunda kaldığı hayvan yemlerinin de tükenmesinin ardından özellikle Kuzey Gazze ve Gazze'de kıtlığın daha da kötü bir hal aldığı uyarısında bulunuldu.  AA

BM Genel Kurul Başkanı Francis:

GAZZE'DE DURUM

KORKUNÇ VE UTANÇ VERİCİ

Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurul Başkanı Dennis Francis, "Gazze'de durum korkunç, insafsız ve utanç verici." dedi.

New York

BM Genel Kurulu'nda, ABD'nin BM Güvenlik Konseyi'nde Gazze'de ateşkes talep edilen son karar tasarısını vetosunu görüşmek için oturum düzenlendi. Burada açılış konuşmasını yapan Francis, bugünkü toplantının BM Genel Kurulu ve BM Güvenlik Konseyi'nin ortak çalışmaları artırmasının ve ortak sorumluluğa göre hareket etmesinin önemini ortaya koyduğunu söyledi. Francis, "Gazze'de durum korkunç, insafsız ve utanç verici. Yüzlerce insanın gıda yardımı sırasında öldürülmesi ve yaralanması karşısında dehşete düştüm." ifadesini kullandı. Söz konusu saldırının 7 Ekim 2023'ün ardından vefat sayısının 30 bine ulaştığı bir dönemde gerçekleştiğine dikkati çeken Francis, binlerce çocuğun öldürüldüğünü, hayallerinin savaşın dehşetinde buharlaştığını dile getirdi.

"GAZZE HALKININ HAYALLERİ YOK OLDU GELECEKLERİ SİLİNDİ"

Francis, son raporlarında Gazze'de bebeklerin açlık ve gıdasızlık nedeniyle öldüğünü ortaya koyduğunu belirterek, "(Gazze halkının) hayalleri yok oldu, gelecekleri silindi." diye konuştu. Gazze halkının yaklaşık yüzde 85'inin yerinden edildiğini ifade eden Francis, özellikle Refah'a yönelik hava saldırılarının artmasından derin endişe duyduğunun altını çizdi. Francis, işgal rejiminin insani yardım kısıtlamalarının hayat kurtarıcı yardım ulaşımını çok büyük ölçüde engellediğine işaret ederek, "Gazze'ye günlük giriş yapan yardım tırlarında ocak ayından şubata yüzde 50 düşüş var." bilgisini paylaştı.

"BOMBARDIMANIN SONA ERMESİ GEREKİYOR"

Öncelikli olarak acilen insani ateşkes sağlanması gerektiğini kaydeden Francis, "Bombardımanın sona ermesi gerekiyor." vurgusunu yaptı. Tüm tarafların uluslararası insancıl hukuk ve uluslararası insan hakları hukukuna uymak zorunda olduğunu ifade eden Francis, aynı zamanda insani yardımların tam ve engelsiz bir şekilde ulaşımının sağlanması gerektiğini söyledi. Francis, tüm esirlerin de koşulsuz olarak ve hemen serbest bırakılması gerektiğini belirterek, "Bu hafta üzücü bir dönüm noktasına ulaştık. Şiddet 150 gündür sürüyor." dedi.

BM RAPORTÖRÜ'NDEN ABD'YE "İSRAİL'İN SALDIRILARINI DURDUR" ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, ABD'ye "Gazze'ye havadan gıda yardımı yapmak yerine israil'in saldırılarını durdurması" yönünde çağrıda bulundu. Albanese, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Gazze'de Yezen el-Kefarne isimli çocuğun "açlık nedeniyle" hayatını kaybettiğini ve bu sebeple yaşamını yitiren çok sayıda Filistinli çocuktan biri olduğunu belirtti. "Kefarne nur içinde yatsın" ifadesini kullanan Albanese, ABD'ye, işgal rejiminin her gün bölgeye girmesini engellediği yüzlerce yardım kamyonunun yerini tutamayacak birkaç gıda paketini havadan atmak yerine "israil'in saldırısını durdurması" çağrısını yaptı.  AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir