• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mülakatlar kalkacak mı? Öğretmen mülakatlarında yeni gelişme...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 2 Mart tarihinde İzmir'de düzenlenen öğretmen odası toplantısında öğretmen atamalarında uygulanan mülakatlarla ilgili açıklamalar dikkat çekti. Toplantıya katılan bir öğretmenin aktarımına göre Bakan Tekin mülakatların kaldırılmasıyla ilgili açıklamasında, 

"Bilgisayar sistemi üzerinden rastgele bir soru sorulacak mülakata katılan her aday mutlaka bir konuda ders anlatımı yapacak. Mülakat kamera kaydına alınacak. Mülakatı değerlendiren jüri ve mülakata katılan adayın imzasıyla tutanak yazılacak." Mülakatla ilgili Bakan Tekin son olarak "Cumhurbaşkanı mülakatları kaldırın derse kaldırırız" ifadelerini kullandı. 

Bakan Tekin daha önce mülakatlarla ilgili yaptığı açıklamada öğretmen alımında mülakat sisteminin değişeceğini söylemişti. Yeni sistemi anlatan Tekin, "Aday kimin huzurunda mülakata gireceğini bilmiyor. Jüri üyeleri kimin mülakata gireceğini bilmiyor. Aday cevaplarını sınavın son 5 dakikası kağıda yazıp "Şunları söyledim" diye altına imza atıyor ve kamera kaydı alacağız. Hatta bunun dışında öneriniz varsa objektif olduğuna, adil olduğuna inanıyorsanız getirin onu da uygulayalım. Buna neden itiraz ediyor insanlar anlamıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Adaletsizlik yapmamak üzere kendilerini şartladıklarını söyleyen Tekin, "Neden kul hakkı yiyeyim. Tanımadığım birisi için neden beddua alayım" demişti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir