• DOLAR 32.355
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2389.954
  • ...
Kolombiya: İsrail'den alımları askıya aldık, Türkiye'den alabiliriz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kolombiya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Francisco Jose Coy Granados, 3. Antalya Diplomasi Forumu'nda (ADF) AA muhabirlerinin sorularını yanıtladı.

Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarını hatırlatan Granados, "Orta Doğu ve Gazze'deki siyasi durum bizim için artık kabul edilemez." dedi.
Jose Coy Granados

İŞGALCİLERDEN SİLAH ALIMLARI ASKIYA ALINDI
Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro'nun siyonist rejimden tüm silah alımlarını askıya aldığına dikkati çeken Granados, Orta Doğu'daki durumun, siyonist rejimden silah alımını da "kabul edilemez" hale getirdiğini belirtti. Granados, "Başkan Gustavo Petro, Filistin'e yardım etme konusunda bizzat kararlı." diye konuştu.

Bakan Yardımcısı Granados, siyonist rejimin 29 Şubat'ta Gazze kentinin güneyinde insani yardım bekleyen 115 Filistinliyi katlettiği saldırıya atıfta bulunarak, "Yaşananlar gerçekten kabul edilemez." ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE'DEN SİLAH SATIN ALABİLİRİZ" SİNYALİ
Kolombiya'nın silah satın almak için hangi yolları tercih edeceği sorusuna Granados, "Savunma Bakanımızın bir alternatif bulacağına eminim. Türkiye gibi silah ve güvenlik teknolojileri sağlayan pek çok ülke var." yanıtını verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir