• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Meteoroloji 3 ili tarih vererek uyardı! Yağmur değil çamur yağacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahminlerini paylaştı. Son değerlendirmelere göre, Ankara, İstanbul ve İzmir'de "Afrika katkılı çamur yağmuru" bekleniyor.

"MEYVE, SEBZELERİ MUTLAKA YIKAYIP YİYİN"
Sosyal medyada hava durumuna dair değerlendirmeler ve gelişmeler paylaşan Hava Forum hesabı, "Cumartesi günü İstanbul, Ankara, İzmir ve çevre illerde aralıklarla Afrika katkılı çamur yağmuru bekleniyor. Araba yıkamayın, cam silmeyin. Dalından meyve/sebze koparıp yiyecekseniz mutlaka yıkayıp yiyin" paylaşımıyla dikkat çekti.

BU GECE BAŞLIYOR
Bir sonraki paylaşımda paylaşılan haritaya işaret edilerek "Afrika tozları genel olarak coğrafyamıza doğru yöneliyor. Şu sıralar Ege ve Marmara'da toz var. Geceden itibaren ve cumartesi ara ara çamur yağacak" dendi.

Öte yandan NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan hava durumu ile ilgili yaptığı son değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: “Cumartesi günü İstanbul başta olmak üzere İzmir, Antalya, Konya, Kayseri, Nevşehir, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Karabük’te yağış bekleniyor. Aynı gün akşam saatlerinde Adana’da da sağanak yağış bekleniyor. Pazar günü ise rüzgarın yön değiştirmesiyle sıcaklıklarda 4-5 derece düşüş olacak.
Aynı gün Bursa, Ankara, Konya ve Kayseri’de kısa süreli yağış geçişleri yaşanması bekleniyor. İstanbul’da pazar günü hava bulutlu olacak.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir