• DOLAR 32.474
  • EURO 34.718
  • ALTIN 2410.625
  • ...
Peş peşe iki uyarı: 'ABD doları çökecek', 'Batı düşecek'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerikan ekonomisi için 1 hafta içinde yapılan ikinci uyarı… “Doların sonu Roma İmparatorluğu gibi olacak. Altın ya da Bitcoin alın” diyen finansal eğitim şirketi Rich Dad Company’nin sahibi Robert Kiyosaki’den sonra El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, “Balon patlayacak” dedi.

Üstelik 2021’de Bitcoin’i ülkesinin resmi para birimi yapan Bukele, bu açıklamayı ABD’de, Maryland’daki CPAC Zirvesi’nde yaptı. ABD ekonomisinin tutarlı para basımı yoluyla bir ‘saçmalık’ üzerine inşa edildiğini söyleyen Bukele, küresel ekonominin omurgası haline gelen para biriminin değer kaybedeceğinin altını çizdi. İşte El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'nin uyarıları:

- “Asıl sorun, siz Amerikalıların hükümeti finans ettiğinize dair oluşan yanılgıyı sürdürmek için yüksek vergiler ödemeniz… Aslında siz yapmıyorsunuz. Hükümet para basımıyla finanse ediliyor, kağıt kağıtla destekleniyor. Kaçınılmaz olarak balon patlayacak.”

-“Durum göründüğünden daha da kötü. Çünkü Amerikalıların çoğu ve dünyanın geri kalanı, bu saçmalığın farkına varacak olsaydı, para biriminize olan güven kaybolurdu. Dolar düşecek ve onunla birlikte Batı medeniyeti de düşecek.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir