• DOLAR 32.501
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2439.752
  • ...
Muş halkı Demokratikleşme paketini değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı Demokratikleşme Paketinin kısmen olumlu bulduğunu söyleyen Muş halkı, paketin beklentilere cevap veremediğini belirttiler. Paketin önemli meselelere temas ettiğini ifade eden halk, paketten, özellikle siyasi tutuklular ile ilgili her hangi bir şeyin çıkmamasının kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirttiler.

 

Muş'lu vatandaşlardan M. Sami Tanrıverdi paketi şöyle değerlendirdi. '' Öncelikle okullarda çocuklarımıza okutulan 'And'ın' kaldırılması olayını çok önemli bir gelişme olarak görüyorum. İnşallah ileride eğitimde Müslüman toplumun maneviyatına yönelik iyi gelişmeler de olacaktır'' dedi.

 

M. Sami Tanrıverdi, yaşam tarzının önündeki engellerin kaldırılması ile ilgili konuyu şu cümlelerle ile ifade etti, '' Bu ülkede Kur'ani bir hayatı yaşamak isteyenlerin dışında kimsenin yaşantısına müdahale edilmiyor zaten. Ancak insanların açıkça günah işlemelerine kimse müdahale etmezse, bu inancımızda Hz. Peygamberin Sallallahu Aleyhi Vesellem, 'Bir kötülük gördüğünüzde onu elinizle düzeltiniz' hadis-i şerifine ters düşer.Akidemize,inancımıza aykırı olan durumların kaldırılmasını istiyoruz."

 

Açıklan paket ile beraber olumlu gelişmelerin yaşanacağını umut ettiğini ifade eden Nizamettin Omur ise, pakette açıklanan maddelerin bazılarının kaygı verici olduğunu ve bunun sonucunun nereye varacağı konusunda da endişelerinin olduğunu söyledi. Omur; '' Şu iyice bilinmelidir ki, Müslüman insanlara marufu emrederken kötülükten de alıkoymak zorundadır. Yoksa tek başına marufu (iyiliği) emredip kötülükten de men edemiyorsanız, bu çaba hiç bir şey ifade etmez. Çünkü her şey zıddıyla belli olur ve belirgin hale gelir. Bu açıdan pakete baktığımızda artı yönlerinin yanında eksi olan taraflarının da çok daha fazla olduğunu görmek gerek'' ifadelerini kullandı.

 

Kılık kıyafet, baş örtüsü ve siyasi tutuklulara yönelik konuları değerlendiren Hakim Zengin ise; ''Ben öncelikle kılık kıyafet serbestisinin istisna edilen 3 yerde de serbest edilmesi gerektiği kanaatindeyim. İkinci olarak ise, iftira sonucu veya hiçbir suça bulaşmadığı halde cezaevlerine konulan siyasi tutukluların bırakılması gerektiği kanaatindeyim. Çünkü toplumun ekseriyeti paketten bu yönde bir maddenin çıkması beklentisi içerisindeydi. Bölge halkının geneli, siyasi mağduriyet yaşamış, ya PKK ya da Hizbullah'tan içeri girmiştir. Bu insanların birçoğu da ya iftiralar sonucu ya da keyfi muamelelerle ceza yemiş ve yıllardan beri haksız yere zindanlarda tutulmaktadırlar. Fakat ne yazık ki bölge halkının bu yöndeki beklentileri boşa çıkmış ve halk hayal kırıklığına uğramıştır'' dedi.
Muşlular, paketin yeniden gözden geçirilerek, halkın beklentilerine cevap verilmesi noktasında yeni adımların atılması gerektiği kanaatinde olduklarını söylediler. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir