• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Doğalgazın gelmesiyle kömür satışları inişe geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Havaların soğumaya başlamasıyla odun ve kömür satışlarında artış olması beklenirken, Kömürcü esnafı özellikle doğalgazdan dolayı bunun yaşanmadığını belirtti.

 

Konuyla ilgili konuşan Karatay Yeni Kömürcüler Çarşısı esnafından Mehmet Tasmacı, 22 yıldır odun ve kömür sattığını belirterek, eskiden Konyalıların daha sobalarını kaldırmadan kömürlerini aldığını, şu anda kömür kullanmak zorunda olanların ise kış gelince kömür aldığına dikkat çekti.

 

Mehmet Tasmacı, müstakil evlerin yerine apartmanların yapılması ve apartmanlarda ısıtmanın doğalgazla yapılmaya başlanmasıyla kömür satışlarının oldukça düştüğünü ifade ederek, "Daha önce banyo kazanlarında kullanılan odun satışlarımızda güneş enerjilerinin çıkmasıyla düşüşe geçmiş, banyolarda suyun doğalgazla ısıtılmaya geçmesiyle durma noktasına gelmiştir. Önceki senelerde bu zamanlarda oturacak zaman bulamazdık. Geçen sene ile bu sene arasında odun ve kömür fiyatlarında bir değişiklik yok. Geçen sene kömürün fiyatları kaliteye göre tonu 480-500 TL ithal kömürde 580-700 iken bu senede fiyatlar aynı. Odun fiyatları da tonu geçen sene olduğu gibi bu dene de 350-400'TL'dir" şeklinde konuştu. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir