• DOLAR 32.556
  • EURO 34.904
  • ALTIN 2421.381
  • ...
Van'da Kariyer ve Girişimcilik Günleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞ-KUR ve İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi işbirliği ile "Van Kariyer ve Girişimcilik Günleri" adlı toplantı gerçekleştirildi.

 

Toplantıya Van Vali Yardımcısı Mehmet Özel, AK Parti Milletvekili Burhan Kayatürk, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Necmettin Çok, İş-Kur İl Müdürü Mehmet Salih Serçe, Rescate Oteller Koordinatörü Şule Gökırmak, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Konuşmada ilk söz hakkı alan Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Salih Serçe, kurumunun amacının; öğrenciler, iş arayanlar, mesleğini değiştirmek isteyenler, kendi işini kurmak isteyenler, çalışırken başka mesleği tercih etmek isteyenler için istihdama giden yolu açmak olduğunu belirterek, "Hedefimiz gençlerin iş gücü piyasasında çok daha iyi yerlerde ve işlerde görmek ve onlara katkıda bulunmayı sağlamaktır. İstediğimiz gençlerimizin hem istihdam edilmeleri hem de ekonomiye de katkıda bulunmalarıdır." şeklinde konuştu.

 

Programda konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal Avrupa'da genç nüfusun en yoğun olduğu ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekerek, istihdamın önemine değindi. Türkiye'de işsizlik oranlarının tek haneli rakamlara doğru düştüğünü söyleyen Rektör Prof. Dr. Battal, "Tabi ki işsizlik istihdam alanlarıyla doğrudan ilgili. Artık devlet herkese kendi birimlerinde iş veremiyor. Burada gençlere projelerde destek vererek iş alanları açılması için kredi veriyor. Bu şekilde istihdamın artmasına ön ayak oluyor. İstihdamın arttırılmasının hedeflendiği bu kredilerde çok ciddi rakamlar veriliyor. Örneğin ben emekli olduğum zaman profesör olmama rağmen alacağım rakam 60-70 bin lira. Ama öğrencilere devletin verdiği kredi 100 bin lira. Bu muazzam bir rakam. Bu şekilde gençlere istihdam oluşturacak ufku açmaya çalışıyor devlet. Çünkü bu krediyi alıp iş kuran yanında en azından bir kaç tane arkadaşını da istihdam etmiş olacak."dedi.

 

Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise girişimcilik ve kariyer anlamında kendi hayatından örnekler vererek, deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Gençlerin yabancı dil öğrenmede eksiklerini gidermelerini istedi.

 

Öte yandan ikinci gün düzenlenecek Girişimcilik Gününde ise girişimciler deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak. Girişimciler, gençlere başarılı bir girişimcinin sahip olması gereken nitelikleri, kendiişlerini kurarken ne gibi güçlükler ve fırsatlarla karşılaşacak-larını, ne tür eğitimler almaları gerektiğini, finansman sağlama yollarını, ilgili fırsatları kendi bakış açılarından anlatarak, gençlerin motivasyonlarını yükseltici tavsiyelerde bulunacaklar.

 

Bölgede faaliyet gösteren ve genç girişimcileri destekleyen kuruluş-lardan İŞKUR, KOSGEB, Ticaret Odası, Kalkınma Ajansı ve yetkilileri eğitim, finans ve danışmanlık alanlarındaki çalışmaları, girişimcilere sağladıkları kolaylıkları ve planlanan yeni olanakları anlatacak. (Mehmet Aldemir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir