• DOLAR 32.256
  • EURO 34.729
  • ALTIN 2405.211
  • ...
Tek kelime ile soykırım: 4 bin Filistinli yerinden edildi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cafer Selçuk- Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) yayımladığı raporda, geçen yıl Yahudi yerleşimci şiddeti ve işgal güçlerinin uygulamalarının yerinden ettiği Batı Şeria’daki Filistinlilere ilişkin bilgi verildi.

Raporda, 2009'dan bu yana, bir yıl içinde Batı Şeria'da en yüksek göçe zorlanan Filistinli sayısının 2023 yılında kayıt altına alındığı belirtirken, geçen yıl yaklaşık 4 bin Filistinlinin bölgeyi terk etmek zorunda kaldığı kaydedildi.

Yerinden edilmelerin ana sebebinin Yahudi yerleşimci şiddeti ve işgal güçlerinin bölge sakinlerinin topraklarına erişimini engellemesi üzerine kurulu politikaları olduğu aktarılan raporda, Filistinlilerin evlerinin ve mülklerinin yıkılması, sistematik ayrımcılık, tutuklamalar ve işgal güçlerinin baskınları da dahil olmak üzere çok sayıda "zorlayıcı faktörün" bölge halkını göçe zorladığı ifade edildi.

Raporda, söz konusu uygulamaların Filistinlileri, evlerini ve topraklarını terk etmeye zorlamak için siyonist yetkililerce veya onların onayıyla tatbik edildiği belirtilerek, uluslararası hukuka aykırı "zorla yerinden edilmelere" ilişkin endişelerin arttığı kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir