• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3-5 belediye alacağız diye siyasi bölücülere bu derece teslim olunmaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Manisa mitingine katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Ülkenin esenliğini tehlikeye atmaktan çekinmeyen, milleti umursamayan muhalefet anlayışının ilkesiz, ölçüsüz ve sorumsuz politikalarının, yaşanan sıkıntıların üzerine adeta tuz biber ektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP'nin lokomotifliğini yaptığı bu anlayış, Türkiye düşmanı tüm çevrelerle birlikte PKK ve FETÖ gibi terör örgütleriyle birlikte hareket etmekten dahi çekinmemiştir." diye konuştu.

"CHP Genel Başkanını zaten kimsenin taktığı yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Mayıs seçimlerinde kurulan Altılı Masa'nın gerisindeki silüetleri unutmadık. Daha önce, 2019 seçimlerinde yapılan gizli ittifakları unutmadık. Şimdi 31 Mart için İstanbul ve Mersin gibi yerlerde kurulan kirli ittifakların da farkındayız. Son dakika oynanan oyunların, listelerde yapılan değişikliklerin ne anlama geldiğini milletimiz gayet iyi biliyor. Bunlarda mertliğin, delikanlılığın, harbiliğin ve hasbiliğin zerresi olmadığı için her işlerini gizli saklı yapmayı adet edindiler. Cumhur İttifakı, AK Parti'siyle Milliyetçi Hareket Parti'siyle, belediye başkan adaylarıyla, belediye meclis üyesi adaylarıyla tüm şeffaflığıyla ortadadır. Bu ittifakın gizli saklı hiçbir gündemi, pazarlığı, hedefi yoktur. Her şey milletimizin gözü önünde cereyan etmektedir. Peki, CHP'nin kurduğu ittifaklarda böyle bir açıklık var mı? Hatırlarsanız, eski CHP Genel Başkanının, kurdukları masa dışındaki bir parti genel başkanıyla yaptığı bakanlık ve bürokrasi pazarlığı seçimden sonra ortaya çıkmıştır. Şimdiki CHP Genel Başkanını zaten kimsenin taktığı yok. Bu parti adına kimi isimlerin, nerede ve kimlerle demlendiği belli değil. Kendilerini pazarlıklara öyle kaptırdılar ki işte Manisa Saruhanlı'da olduğu gibi aday listelerini seçim kurullarına zamanında veremediler."

"Türkiye'nin yönetimi, bu zihniyete emanet edilmez"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aday listelerinin belirlenmesine ilişkin tarihin haftalar öncesinden belli olduğunu dile getirerek, "Günü, saati, yeri belli olan bir işi bile beceremeyecek kadar siyasetten, meseleden, gündemden uzak durdular. Çıkarları dışında, kişisel kariyerleri dışında hiçbir şeyi gözleri görmüyor. Bırakın dünyada ve Türkiye'de ne olup bittiğini, kendi memleketleriyle bile ilgilenme gereği duymuyorlar. Böyle siyaset olmaz. Türkiye'nin yönetimi, bu zihniyete emanet edilmez, şehirlerimizin geleceği bu kirli pazarlıkların mezesi yapılamaz. 3-5 belediye alacağız diye siyasi bölücülere bu derece teslim olunmaz. Kadınlarımızın, gençlerimizin, çalışanlarımızın, emeklilerimizin beklentileri, hayalleri, hakları, bu kifayetsiz muhterislerin insafına bırakılamaz" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu muhalefet anlayışının, politikasının Türkiye'ye verecek hiçbir şeyi olmadığını söyledi.

"Allah göstermesin, bunların ellerine fırsat geçerse, ülkemiz ve milletimiz elindekilerden de olur. Muhalefet tarafı sadece konuşur, sadece yalan ve iftira ile kafaları karıştırmaya çalışır, sadece kendi küçük menfaatlerini korumaya bakar" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirleri Türkiye Yüzyılı belediyeciliğiyle buluşturmak konusundaki ısrarlarının sebebinin de aynı olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin karşısına hep eser ve hizmet siyaseti sözüyle çıktıklarını, bugüne kadar da sözlerini hep tuttuklarını ifade etti. Vatan topraklarının her köşesine asırlık ihmalleri telafi edecek yatırımlar yaptıklarını, her kesimden insanı layık olduğu hizmetlerle buluşturduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirlerin hiçbirini ihmal etmeden, hepsini eserlerle donattıklarını kaydetti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir