• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Kredi kartlarında taksit kalktı mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, enflasyon raporu toplantısında kredi kartı harcamalarındaki yükselişi takip ettiklerini ve bu konuda çalışmalarının olduğunu kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini düşündüklerini belirtmişti. 

Buna göre kredi kartı limitleri ve taksit sayılarına yönelik yeni düzenlemelerin gelebileceği iddia edilmişti.

Ardından bazı sosyal medya hesaplarından kredi kartlarında taksitin kaldırıldığı iddia edilmişti. Peki kredi kartlarında taksit kalktı mı?  Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten konuya ilişkin açıklama geldi.

KREDİ KARTLARINDA TAKSİT KALKTI MI?

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, 

"Hazine ve Maliye Bakanlığı veya ilgili kuruluşlar tarafından, kredi kartı kullanımlarında taksit uygulamasının kaldırılmasına ilişkin hayata geçirilmiş herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır. Kredi kartları konusunda doğru olmayan bilgiler üzerinden, piyasanın işleyişini bozabilecek mesnetsiz ve spekülatif açıklamalar yapıldığı tespit edilmiştir. Resmi kurum ve yetkililerin dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz." denildi. 

BAKAN ŞİMŞEK'TEN KREDİ KARTINDA TAKSİT KALKTI İDDİASINA YANIT

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin "Kredi kartına taksit kaldırıldı" iddialarının doğru olmadığına dair paylaşımını alıntılayarak konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şimşek, kasıtlı olarak piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmayı amaçlayan haberlerin dolaşıma sokulduğunu belirtti ve şunları ekledi;

"Orta Vadeli Program'ımızda uygulayacağımız politikaları net şekilde ortaya koyduk. Kurala dayalı ve öngörülebilir politikalarımız seçim sonrası dönemde de aynen devam edecektir. Bu çerçevede vatandaşlarımızdan istirham ediyorum, lütfen bizden duymadığınız hiçbir habere itibar etmeyiniz."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir