• DOLAR 32.446
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.847
  • ...
Dünyanın en büyük fotoğraf festivali
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Bursa'da, 5 Ekim'de başlayacak
"3. Uluslararası Fotoğraf Festivali" Merinos Kültür Merkezi'nde yapılacak. Festivalin hazırlıkları tüm hızıyla sürerken, dünyaca ünlü fotoğraf sanatçılarının kareleri Bursa'yı süslemeye başladı.


Bursa'yı fotoğraf sanatının en güzel örnekleriyle buluşturmak amacıyla 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali (FOTOFEST), 5 Ekim Cumartesi günü saat 16.00'da Cumhuriyet Caddesi İnönü Kavşağı'ndaki festival yürüyüşle başlayacak.


Festivalde, fotoğraf sanatının dünyaca önemli isimleri Bruno Barbey, Thomas Hoepker, Gael Turine, Christopher Morris, Massimo Mastrorillo, Davide Monteleone, Marcus Bleasdale, Werner Bischof'un yanı sıra Kamil Fırat, Kutup Dalgakıran ve Nihal Gündüz'ün gibi 200'ü aşkın fotoğraf sanatçısının eserleri sergilenecek.


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, dünyanın en büyük fotoğraf sergisinin Bursa FOTOFEST'te açıldığını söyledi.


Pala açıklamasında, "Yarışma ve sergileme için gelen 10 bin fotoğrafın içinden seçilen, 222 fotoğraf sanatçısının 2 bine yakın fotoğrafı Ekim ayı sonuna kadar 86 sergide Merinos AKKM Fuar Alanı'nda sergilenecek. Bursalıları öncelikle 5 Ekim Cumartesi saat 16.00'da Cumhuriyet Caddesi Dörtyol Kavşağı'nda başlayacak olan Festival Yürüyüşü'ne katılımlarınızı bekliyoruz." dedi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir