• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Hz. İbrahim`i Anlama Programına Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - İkra Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Hamitler Temsilciliği, özel bir düğün salonunda "Hz. İbrahim`i anma ve anlama" etkinliği düzenledi.

Etkinlik saat: 20.00`de Ahmet Aytekin`in sunumu ve ardından Halil Gör Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Grup İkra`nın okuduğu ilahilerle devam eden etkinlikte, günün anlam ve önemini binaen Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şube Başkanı İsa Güvendik bir konuşma yaptı.

Hz. İbrahim`in teslimiyetini ve adanmışlığını anlatan Güvendik, "Biz Allah`a teslim olmayı Hz. İbrahim`de (a.s) görüyoruz. Eğer birisi teslimiyet konusundan bahsedecekse Hz. İbrahim`i (a.s ) anlatmak zorunda, onun hayatından örek vermek zorundadır." dedi.

Daha sonra sahneye çıkan Grup İkra Çocuk İlahi Grubu seslendirdikleri ilahilerle büyük beğeni topladı.

Hz. İbrahim`in hayatının anlatıldığı bir sinevizyon gösterimiyle devam eden programda ilahiyatçı Molla Mahmut Aytekin Hoca da bir konuşma yaptı. Aytekin Hoca, "Denizden bir damla su nasıl ki o denizin tüm özelliklerini içinde barındırıyorsa Hz. İbrahim`in hayatının ve özelliklerini bir anda anlatmak mümkün olmadığından o denizden birkaç damla alacağız ki; Hz. İbrahim`i (a.s) anlayalım." dedi.

Hz. İbrahim`in tanınması ve sevilmesi gerektiğini söyleyen Aytekin, Müslümanların Hz. İbrahim`den kesitler çıkarıp hayatlarına yerleştirmesi gerektiğini söyledi.

Program, İkra Tiyatro Ekibi`nin Hz. İbrahim`in hayatından bir kesiti sahnelendirmesi ve Murat İleri Hoca`nın okuduğu duayla son buldu. (Zeki Aras - İLKHA)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir