• DOLAR 32.46
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2434.478
  • ...
Gaziantep Umut Der,  463 aileye yardımda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP-Muhtaçlarla Dayanışma Derneği (Umut-Der), Eylül ayında 463 fakir ve muhtaç aileye gıda, giyim ve nakit para yardımında bulundu. Umut-Der, Kurban Bayramı öncesinde yapılan 2 bin 300 fakir aile başvurusu nedeniyle çalışmalarını hızlandırdı.
 
Her ay düzenli şekilde yardım faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Gaziantep Umut-Der Başkanı Mustafa Bozkurt, bir sanayi şehri olmasına rağmen Gaziantep`te çok sayıda yardıma muhtaç ailenin olduğunu vurguladı.
 
Bozkurt daha sonra çalışmaları ile ilgili,"Derneğimize başvuru yapan fakir ailelerin sayısı hayli yüksek; Şu an itibarıyla 2 bin 300 ailenin başvurusu bulunmaktadır, biz bunların az bir kısmına yardımda bulunabiliyoruz. Gönül istiyor ki bunların hepsine yardımlarımızı ulaştıralım fakat imkânlarımız buna elvermiyor." şeklinde konuştu.
 
Eylül ayında, 200 aileye gıda, 250 aileye elbise ve 13 aileye de nakit para yardımı olmak üzere toplamda 463 muhtaç aileye yardım yapıldığını belirten Bozkurt, ayrıca çok sayıda Suriyeli aileye de özellikle giyim yardımı yaptıklarını söyledi.
 
Yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili çalışmalarını tamamlandığını da belirten Bozkurt, hayırseverlere seslenerek; "Sanayi şehri olan Gaziantep`imizde bir tane fakir ve muhtaç aile kalmayacak şekilde yardım edelim, ellerinden tutarak onları mağdur halden kurtaralım." dedi
 
Kurban bağışlarının da kabul edildiğini belirten Bozkurt, Kurban bedelini ise450 TL olduğunu söyledi. (Şefik Mert-İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir