• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Genç MÜSİAD paketten umutlu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin Genç MÜSİAD Başkanı Gazi Yıldız, açıklanan Demokratikleşme Paketini değerlendirdi. Bölgenin, herkese büyük maddi ve manevi bedeller ödeten çatışma dönemini ve ortamını bir süredir geride bıraktığını ifade eden Yıldız, açıklanan paketi, iktisadi refah yolunda ciddi bir adım olarak gördüklerini kaydetti.

 

Yıldız, Midyat'ta bulunan Mor Gabriel Manastırı'nın arazisinin iade edilmesi, Roman vatandaşların haklarının iyileştirilmesinin, azınlıkların bu ülkenin kamburu değil renkleri olduğunu gösterdiğini söyledi. Yıldız, "Yıllardır ülkemizin kanayan yarası haline gelen başörtüsü yasağının kamu kurum çalışanları içinde kalkması, ülkemizin geri kalınmışlık görüntüsünü değiştirecek ve inanç özgürlüklerine konan bu yasaklar her kalktığında ülkemiz yeni bir çağ atlayacaktır" dedi.

 

Küresel ekonomik risklerin giderek arttığı bir dönemde karamsarlık kimseye bir şey kazandırmayacağını belirten Yıldız, "Temkinli bir iyimserlik eşliğinde üretim aşkımızı koruyarak yolumuza devam etmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bu bağlamda bizler yetmez ama şimdilik evet diyoruz. Daha kapsamlı, bölgemizin hassasiyetlerini, yapısını anlayan inançlı insanların inançlarını özgürce yaşayabilecekleri demokratikleşme paketlerinin devam etmesini istiyoruz" ifadelerinde bulundu. (Masum Erden - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir