• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
`Başörtüsü Anayasal Teminat Altına Alınsın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Demokratikleşme paketinde ant içme uygulamasının ve kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmasını içeren maddelerin yer alması üzerine birçok okul, kanuni değişiklikleri beklemeden uygulamaya geçti. Yasağın kaldırılması, yıllarca baskı gören öğretmenlere de büyük sevinç yaşattı. Onlardan biri Keçiören Kız Teknik ve Meslek Lisesi`nde öğretmenlik yapan 45 yaşındaki Safiye Öztürk.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Öztürk, ödüllü bir eğitimci ama yıllarca çekmediği kalmamış. Safiye öğretmen, demokratikleşme paketine ilişkin, “Adalet yerini buldu. 30 yıllık ağırlığı sırtımızdan attık ve prangalardan kurtulduk. Bu konuda mağduriyet yaşamış öğretmenler olarak bayram ediyoruz” dedi. Öztürk, yaşadığı sıkıntıları şöyle anlattı: “1989 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi`nden mezun oldum. 1998 yılına kadar başörtümle problemsiz şekilde derslere giriyordum.

Daha sonra 3 yıl sürecek sürgüne gönderildim. 3 yıl soruşturmalar geçirdim. Uyarı, kınama, aylık kesme cezaları birbirini kovaladı. 2001 yılında meslekten ihraç edildim. Özel okullarda bile öğretmenlik yapmam engellendi. Disiplin affıyla 2006`da göreve döndüm. 16 yıl önce bana bu okula başörtülü gireceksin deseler inanmazdım.” Safiye Öztürk, başörtüsüne özgürlük hakkının anayasal teminat altına alınmasını da istedi.

Türkiye Gazetesi
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir