• DOLAR 32.413
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2384.173
  • ...
Adana'da "Şehadet Gecesi" programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti tarafından Adana'da Seyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezin'de "Şehadet Gecesi" programı gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Yunus Emre'nin yaptığı program, Muaz Demir'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra Kudüslü Küçük Kız şiirini seslendiren Birgül Zeynep Erdem, duygu dolu anların yaşanmasına vesile oldu.

Programda selamlama konuşmasını gerçekleştiren Mardin HÜDA PAR İl Başkan Vekili İsa Emre, 7 Ekim Aksa Tufanı operasyonu ile beraber her ayın şubat ayına dönüştüğünü ve Filistin'de, Gazze'de çocukların dahi şahadete koşarak, şehitliğin ne kadar aziz olduğunu hatırlattıklarını ifade etti.

Halkın yanı sıra siyasiler ve STK temsilcilerinin de katılım sağladığı programda, konuk olarak Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman bir konuşma gerçekleştirdi.

Programda yaptığı konuşmada şehitliğin ve şahadetin önemine değinerek, şehitliği ve şahit olduğu şehitleri anlatmanın çok zor olduğunu söyledi.

Yaman, "Selahaddin Eyyubi'ye soruyorlar: 'Efendim Kudüs'ü fethettik, burayı bizden bir daha geri alabilirler mi?' Selahaddin Eyyubi şöyle bir cevap veriyor: 'Biz adam olduğumuz sürece onlar asla Kudüs'e geri gelemezler, bizim beldemizi bizden alamazlar.' Peki, şimdi geldiklerine, yüz senedir de çıkmadıklarına göre… O zaman ne demişti? 'Biz adam olduğumuz sürece gelemezler.' O zaman bizden bir şey gitmiş. Ne gitmiş? Adamlık gitmiş, bunu evirip çevirmeye gerek yok." dedi.

"Bizim babalarımız, bizim atalarımız adamdı diyecekler"

3 bin 500 yıllık Mısır tarihinde halk tarafından seçilmiş tek Cumhurbaşkanının Muhammed Mursi olduğunu kaydeden Yaman, "Mursi 366 gün iktidarda kaldı yani bir sene bir gün. Hapse düşüyor, artık darbe yapılmış ve binlerce şehit var Tahrir ve Rabia meydanlarında. Diyorlar: 'Efendim her şeye gitti, kaybettik, yenildik.' O ne diyor? Hayır! Çocuklarımız, evlatlarımız kesinlikle şunu söyleyecekler, şunu bilecekler: 'Bizim babalarımız, bizim atalarımız adamdı diyecekler.' Neden? Çünkü zulme boyun eğmediler. Bozuk kirli adamlara asla boyun eğmediler. 'Bizim babamız adamdı' diyecekler ama bunu Mısır'ın çocukları söylemiyor, bunu şu an tüm İslam coğrafyasının çocukları söylüyor. Neden mi? çünkü Muhammed Mursi'nin 366 günlük iktidarında tırlarla Gazze'ye bir günde 10 bin füze sokulmuş." ifadelerini kullandı.

"Kolay yetişmiyor insan"

Şehitlerin çok zor zamanlarda, şartlarda yetiştiğine ve yetiştirildiğine dikkat çeken Yaman, "Hepsi için ağabeylerimiz, arkadaşlarımız üzerlerine öyle titrediler öyle titrediler ki kolay yetişmiyor insan. Biz Sacid'i oyuncu zannediyorduk. Meğerse adam yolcuymuş, ahdine sadık şehitmiş. Şehitler aramızda sıradan birer insanmış gibi gözükürler ama gerçektirler, diridirler, aramızda dolaşıyorlar onlar. 6-8 Ekim de Yasin Börü, Hasan, Hüseyin, Riyad kardeşlerimiz binada şehit edildiler. Bir kardeşimiz de yaralı kurtuldu, o da Şehit Yusuf. Olaydan bir hafta sonra televizyonlara çıktı ve kanal kanal dolaştı yaralı haliyle. Gazetecilerin Yusuf ve arkadaşlarının binada öldürüleceği esnada hangi ruh halinde olduklarını sorması üzerine, Yusuf o anda gazetecilere cevaben: 'Biz birbirimizle kucaklaştık. Yasin'le, Hasan'la Hüseyin'le, Riyadla tek tek sarıldık ve dedik ki, 'Hadi Yasin hakkını helal et, öbür tarafta inşallah bir yere kaybolmayın ha orada görüşelim tamam mı? Onlar orada buluştular, ben onlarla buluşamadım." diye belirtti.

"Filistin'de şu an bir tarih yazılıyor"

Şehitlerin Rableri katında, dünyada kalanlar için dua ettiğini ve istekte bulunduklarını belirten Yaman, son olarak şunları kaydetti:

"Ahmet Yasin'in Filistin için dua etmesi şu an kabul olmuyor da ne oluyor, Allah aşkına? Şu anda olan nedir? Bütün dünyanın süper güçlerini rezil edenler o Ahmet Yasin'in varisleri talebeleri değil de kimlerdir? Amerika'nın burnunu sürtenler kimler? İşgal rejimini, o lanetli rejimi şu anda maskara edenler, alçaltanlar, yerden yere vuranlar kimler? şehitlerin duasından başka nedir? Hepimiz şehitlerin duasıyız. Şahadet insanın aklını kendinden alır, kendinden geçirir. Filistin'de şu an bir tarih yazılıyor. Neye ağlayacağımızı şaşırdık, neye üzüleceğimizi şaşırdık. Müslüman kardeşlerimizin Filistin'i her şartta terk etmesine mi üzülelim, Türkiye gibi ülkelere güvenirken güvenlerinin boşa çıkmasına mı üzülelim? Neye ağlayacağımızı şaşırdık fakat oradaki direnişçiler, oradaki Ebu Ubeydeler, oradaki Muhammed Dayflar, Yahya Sinvarlar ne diyorlar? 'Siz kendinize üzülün, bize üzülmeyin; dünyaya dalmışlığınıza, paranın peşine düşmüşlüğünüze, basit şeyleri büyütmemize üzülün. Bize üzülmeyin çünkü biz görevimizi yapıyoruz.' Allah onlardan razı olsun, bütün şehitler başımızın tacıdır. Onların yolunu sürdürmeyi Rabbim nasip eylesin."

Program Veysi Sonkaya'nın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir