• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Filistinli engelli esir cezaevinde şehit oldu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti ile Esir Kulübü Tubas’taki El-Faria Kampı sakinlerinden 53 yaşındaki engelli esirin Nefha Cezaevi’nde şehid olduğunu duyurdu.

Açıklamada Eş-Şaviş’in işgal rejimi zindanlarında tutulan ve müzmin hastalığı bulunan esirlerden biri olduğu, 2007’den bu yana esir tutulduğu ve 11 kez müebbet hapse mahkûm olduğu, tekerlekli sandalyeyle ancak hareket edebilen esirin gözaltına alınmasından bu yana işgal rejimi zindanlarında olumsuz koşullarda yaşam mücadelesi verdiği belirtildi.

Esir Halid Eş-Şaviş 14 Ocak 1971’de dünyaya geldi. UNRWA okullarında okuyan Eş-Şavil’in evli ve dört çocuk babası olduğu, oğlu Kuteybe’nin işgal rejimi zindanlarında 5,5 yıl esir tutulduğu ifade edildi.

Esir Eş-Şaviş’in 2001 yılında işgal güçlerinin kurşunuyla yaralandığı ve felç olduğu, 2007 yılında işgal güçleri tarafından gözaltına alındığı ve 11 kez müebbet hapse mahkûm edildiği kaydedildi.

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) esir Halid Eş-Şaviş’in işgal rejimi zindanlarında kasıtlı tıbbi ihmal sebebiyle şehit olduğunu söyledi.

HAMAS Hareketi Şehitler, Esirler ve Gaziler Ofisi Sorumlusu Zahir Cebbarin, esir Eş-Şaviş’in şehadetinden tamamen işgal yönetiminin sorumlu olduğunu belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir