• DOLAR 32.748
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2440.699
  • ...
Gazze’de 12 yıldır baba olmayı bekliyordu...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kuzeyde bulunan Beyt Hanun kentindeki evlerini terk etmek zorunda kalan ve güneydeki Refah kentinde bir sığınmacı kampında hayata tutunmaya çalışan Naim ve ailesi, kaldıkları küçük çadırda zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Mısır'da yapılan tüp bebek tedavisiyle uzun yıllardır hasretini çektiği bebeğine kavuşan aile, saldırıların gölgesinde sevincini de buruk yaşıyor.

 Baba Ahmed Naim, "Evlendikten 12 yıl sonra rabbim bize ilk bebeğimizi nasip etti. İsrail’in saldırıları yüzünden bebeğimin ihtiyaçlarını karşılayamadığım için sevincimiz sıkıntı, acı ve hüzünlerin arasında yarım kaldı" dedi.

Bebeğin zor şartlar altında dünyaya geldiğini ifade eden Naim, gözleri dolu bir şekilde "Yavrum için bir şey yapamıyorum. Cebimde sadece 5 şekel var (1.4 dolar) temel ihtiyaçlarını, gereksinimlerini nasıl alayım?" diye konuştu.

Naim, "Küçük bir çadırda yaşamaya çalışıyoruz. Eşim sezaryen doğum yaptığı için ağrıları var. Ama bizim ne ilacımız, ne yemeğimiz, ne suyumuz, ne gazımız, ne sütümüz var. Şartlar çok zor ve temel yaşam gereksinimlerine bile sahip değiliz." ifadelerini kullandı.

Gazzeli baba, saldırıların bir an önce son bulmasını ve Beyt Hanun'da normal hayatlarına dönmeyi umut ettiğini söyledi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir