• DOLAR 32.212
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2439.209
  • ...
TEHLİKE BÜYÜK: Yapay zeka  iki yıl içinde insanlığı yok edebilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kötümserliğiyle tanınan yapay zeka uzmanı Eliezer Yudkowsky, yapay zekanın sadece iki yıl içinde insanlığı yok edebileceğini öne sürdü. Yudkowsky, "Beni bir duvara dayasanız ve olaylara olasılık koymaya zorlasanız, şu anda kalan zaman çizelgemizin 50 yıldan çok iki yıl gibi göründüğünü söyleyebilirim. Zorluk şu ki, insanlar insanlığın hayatta kalması için az da olsa bir şansımız olduğunun farkında değiller." dedi. 

Yudkowsky geçen yıl yaptığı açıklamada yapay zekanın yükselişini durdurmak için veri merkezlerinin bombalanması çağrısında bulunmuştu.

Yapay zeka, bir bilgisayarın neredeyse bir insanmış gibi düşünmesine, eyleme geçmesine ve yanıt vermesine olanak tanıyor.

Bilgisayarlar, tahminlerde bulunmak, sorunları çözmek ve hatta kendi hatalarından ders çıkarmak için bol miktarda bilgiyle beslenebilir ve bu verilerdeki dizilimleri tanımlayacak şekilde eğitilebiliyor. Yapay zekanın nasıl kullanılacağını düzenleyen çok az kural var. Bu nedenle uzmanlar yapay zekanın hızlı büyümesinin tehlikeli olabileceği uyarısında bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir