• DOLAR 32.5
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2441.1
  • ...
Hamas, Gazze Ablukası İçin Diplomatik Girişim Başlatıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Halil El-Hayye, Gazze`deki Filistin İçişleri Bakanlığı`nın Gazze Şeridi`nin orta bölgelerinde görev yapan yaklaşık 900 subayla önceki akşam (30 Eylül Pazartesi) düzenlediği toplantıya katıldı.

El-Hayye, toplantıda yaptığı konuşmada, Gazze Şeridi`ne uygulanan ablukanın kaldırılması için başlatacakları girişim kapsamında Filistin dahilinde ve haricinde birçok etkinliğin düzenleneceğini, yürüyüşler yapılacağını, diplomatik girişimlerde bulunulacağını bildirdi.

Gazze`deki Filistin Hükümeti`nin mümkün olan her türlü yolla ablukanın kaldırılması için çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Hayye, ablukanın uzun sürmeyeceğini söyledi.

"Direniş projemiz için ablukaya sabredeceğiz ve karşı koyacağız. Teslim olmayacağız. Ya şehit olacağız veya zafer kazanacağız" diyen El-Hayye, ablukanın ve aç bırakma politikasının Filistin halkına boyun eğdiremeyeceğini ifade etti.

Hamas Hareketi`nin ablukaya karşı açık ve net tavrını bir kez daha anlatan El-Hayye, ablukanın kaldırılması için her kapıyı çalacaklarını söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir