• DOLAR 32.583
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2455.792
  • ...
Dortmund Üniversitesi ile protokol imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel eşliğinde, Dortmund Üniversitesi Eğitim Fakültesi yetkilileri Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ı makamında ziyaret etti. İmza töreni Rektörlük makamında gerçekleşti. Yapılan bu törene İsviçre St. Gallen Eğitim Fakültesi ve Duhok Üniversitesi Eğitim Fakültesi yetkilileri de katıldı.

 

Her geçen gün karşılıklı işbirliği anlaşmalarını artırdıklarını söyleyen Prof. Dr. Sait Yücel, Dortmund Üniversitesi ile imzalanan bu protokolden ötürü oldukça mutlu olduklarını söyledi. Amaçlarının işbirliği ağlarını geliştirmeye devam etmek olduğunu belirten Yücel, öğretmen eğitimi konusunda yeterli seviyeye ulaşmaya çalıştıklarını ve bu konuda ekol olmaya çalıştıklarını söyledi.

 

Öğretmen eğitimi konusunda kendilerinin yüksek potansiyele sahip olduklarını söyleyen Dortmund Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Thomas Goll, öğretmen eğitimi konusunda ortak birçok çalışma yapmak istediklerini belirtti.

 

Yapılan imza törenine katılan İsviçre St. Gallen Üniversitesi yetkilisi Lucas Oberholzer, Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile yürüttükleri işbirliğinden mutlu olduklarını ve bunu daha ileri taşımak istediklerini belirtti.

 

Törene katılan Duhok Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden Dr. Zınar, yapılan ziyaretle Dicle Üniversitesi'ni ve Eğitim Fakültesi'ni tanıdıklarını ve böyle büyük bir üniversiteyle karşılıklı işbirliği yapmak istediklerini belirtti.

 

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi'nde antlaşma çerçevesinde devam eden çalışmaların 3 gün sürdüğü ifade edildi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir