• DOLAR 32.567
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2436.218
  • ...
Paket kimseyi memnun etmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Eğitim İş Manisa Şube Başkanı Necdet İnce, paketi bölücü, gerici ve ırkçı ittifakın ürünü olarak nitelendirirken, Manisa Memur Sen İl Temsilcisi M. Emin Sofuoğlu, pakete kısmi destek verdi.

 

Eğitim İş Manisa Şube Başkanı Necdet İnce yaptığı açıklamada, paketin, Laik demokratik Cumhuriyetin yapısını değiştirmeye yönelik bölücü, gerici ve ırkçı ittifakın yeni ürünü olarak değerlendirdi.

 

Memur Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu ise, Demokratikleşme Paketi'nin içeriğinde yer alan yasal ve idari düzenlemelere konu edilecek hususları takdirle karşıladıklarını ancak bazılarını yetersiz bulduklarını söyledi.

 

Paketin bazı beklentilerini karşılanmadığını ifade eden Sofuoğlu, kılık ve kıyafet sorununun yönetmelik maddesinin değiştirilmesiyle nihai olarak çözülemeyeceğini belirtti. Sofuoğolu, "Tüm kamu çalışanlarını kapsaması açısından, bahsi geçen yönetmeliğin bütünüyle ortadan kaldırılması ve bunun yanında bu ve benzeri düzenlemelerle belirlenen kılık ve kıyafet hükümlerine aykırı davranmayı disiplin suçu sayan 657 sayılı Kanun'un 125/A-g maddesi ile ek 19. maddenin de yürürlükten kaldırılmasıdır." dedi.

 

Emniyet, TSK mensupları ve hâkim-savcıların başörtü serbestliğinden istisna tutulmasının temel insan hak ve özgürlüklerine aykırı olduğunu vurgulayan Sofuoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Görevi ne olursa olsun hiçbir vatandaşın ayrımcılığa tabi tutulmaması gerektiğine inanıyoruz. Kamu Denetçiliği Kurumu'nun kamu çalışanlarının mesai saatlerinin Cuma namazı vakitlerine göre düzenlenmemesinin, Anayasa'da güvence altına alınmış din ve inanç özgürlüğüne müdahale anlamına geldiğini belirterek, Cuma namazının göz önüne alınarak mesai saati düzenlenmesini tavsiye ettiği bir ortamda, kamu çalışanları için Cuma namazı vaktinde mesai saatlerinin düzenlenmesine yönelik idari düzenleme ile aşılabilecek bir tedbirin öngörülmemiş olmasını bir eksiklik olarak görüyoruz." (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir