• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Muş'ta öğrencilerin "halk otobüsü" isyanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Alparslan Üniversitesinde okuyan öğrenciler kampusa yolcu taşıyan araçların azlığı nedeniyle yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla eski İlahiyat Fakültesi Durağı'nda eylem yaparak İstasyon Caddesi'ni ulaşıma kapadılar. Muş Belediyesine tepki gösteren öğrenciler belediye yetkililerinin sorunlarına duyarsız olduğunu söylediler.

Eylem sırasında zaman zaman polisler ile öğrenciler arasında gergin anlar yaşandı.
Belediye Başkanı Necmettin Dede'nin protestonun yapıldığı yere gelmesini isteyen öğrenciler, olay yerine gelen Dede'yi yuhalayarak istifaya davet ettiler. Öğrencilerin eylemlerine Doğum Hastanesi balkonlarından, hastane çalışanları da alkışlarla destek verdi.

Alana gelen Dede ile öğrenciler arasında tartışma yaşandı. Dede, bu sorunun asıl muhatabının kendisinin olmadığını söyledi. Dede'nin sözüne tepki gösteren öğrenciler, ''Bizim muhatabımız sen değilsen burada ne işin var.'' diyerek karşılık verdiler.
Çok zor şartlarda okula gitmek zorunda kaldıklarını dile getiren bir kız öğrenci, yetkililerin duyarsızlıklarından şikayet ederek Dede'ye, ''Biz 65 kişilik otobüse 100 kişi biniyoruz. Siz kendi kızınızı bu kadar erkeğin arasına koyar mısınız? Belediye Başkanının yetkileri bir servis aracı verecek kadar yok mu? Eğer bir servis aracı veremiyorsanız o zaman neden buradasınız. Yaşınızdan dolayı size saygımız var fakat sizin bu kadar insanı mağdur etmeye hakkınız yok.'' dedi.

Eylem esnasında servis araçlarına binerek okula gitmek isteyen bazı öğrenciler eylem yapan örenciler tarafından yuhalanarak protesto edildi.
Öğrencilerin eylemi yetkililerin öğrencilerin sorunları ile ilgileneceklerine dair vaatlerinden sonra sona erdi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir