• DOLAR 32.458
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2384.146
  • ...
Trans-Afgan Demiryolu projesinde fizibilite çalışmaları için mutabakat zaptı imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan Demiryolu Otoritesi (ARA), Trans-Afgan Demiryolu projesine ilişkin fizibilite çalışmaları için bir mutabakat zaptının imzalandığını duyurdu.

Özbekistan'a bir ziyaret gerçekleştiren ARA Başkanı Bakhtur Rahman Sharafat, demiryolu projesi için mutabakat zaptının Özbekistan, Birleşik Arap Emirlikleri ile Afganistan İslam Emirliği yetkilileri arasında imzalandığını açıkladı.

ARA Başkanı Sharafat, fizibilite çalışması tamamlandıktan sonra sonuçların; Afganistan, Özbekistan ve Pakistan'dan finans kuruluşları, ülkeler ve iş adamlarının da bulunduğu çeşitli paydaşlarla paylaşılacağını söyledi.

Dün Özbekistan'da düzenlenen toplantıya katılan yetkililer, çarşamba günü Katarlı ve Pakistanlı yetkililerle sanal bir toplantı yapılmasına da karar verdiklerini bildirdi.

Trans-Afgan Demiryolu tamamlandığında Orta Asya'yı Güney Asya'ya bağlayacak

Belh vilayetinin en büyük şehri olan Mezar-ı Şerif'ten başlayan 647 kilometrelik hat, Samangan, Baghlan, Bamiyan, Maidan Wardak, Logar ve Paktia vilayetlerinden geçerek Pakistan'a ulaşacak.

Bu proje uzun yıllardır tartışılıyor. Afganistan İslam Emirliği, yeniden iktidara geldikten sonra Afganistan, Özbekistan ve Pakistan Demiryollarının teknik ekipleri tarafından başarıyla tamamlanan ilk araştırmayı onaylamıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir