• DOLAR 32.268
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2411.831
  • ...
Lula Da Silva gerçeği yüzlerine çarptı SİYONİSTLER NAZİLER GİBİ SOYKIRIMCI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara/İstanbul

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, işgalci katilletin Gazze'yi işgalini "soykırım" ifadesiyle niteleyerek, Nazi lideri Adolf Hitler'in yaptıklarına benzetti. Brezilya'nın Canal Gov kanalına göre, Lula da Silva, 37'nci Afrika Birliği (AfB) Zirvesi kapsamında ziyaret ettiği Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da basına açıklamalarda bulundu. İşgal rejiminin Gazze'yi işgaline ilişkin konuşan Lula da Silva, Gazze Şeridi'nde olanların "savaş değil, soykırım" olduğunu söyledi. Lula da Silva, "Gazze Şeridi'nde Filistinlilerin başına gelenler tarihin hiçbir döneminde yaşanmadı. Aslında yaşandı, Hitler Yahudileri öldürmeye karar verdiğinde yaşandı." ifadelerini kullandı.

SOYKIRIMCI NETANYAHU HİTLER BENZETMESİNDEN RAHATSIZ OLDU

İşgalci çete elebaşı Binyamin Netanyahu, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva’nın işgal rejiminin Gazze’de yaptığını Hitlerin Yahudilere yönelik katliamına benzetmesine tepki göstererek, "kırmızı çizginin aşıldığını" iddia etti. Netanyahu, Brezilya Devlet Başkanı Silva’nın sözlerinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, Silva’nın sözlerinin “utanç verici ve ürkütücü” olduğunu savunarak, bunun “Holokost’un önemsizleştirilmesi ve israil’in kendini savunma hakkına zarar vermekle ilgili olduğunu” öne sürdü. Netanyahu ayrıca, “israil’i Nazilerin Yahudi Soykırımı ve Hitler ile karşılaştırmanın kırmızı çizgiyi aştığını” da iddia etti.

İŞGAL REJİMİ, DA SİLVA'YI "İSTENMEYEN KİŞİ" İLAN ETTİ

İşgal rejiminin sözde Dışişleri Bakanı Yisrael Katz da, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva’nın işgal rejiminin Gazze’deki işgalini Nazi lider Adolf Hitler'in yaptıklarına benzetmesine tepki olarak "istenmeyen kişi" ilan edildiğini belirtti. Katz, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Brezilya’nın işgal rejimi Büyükelçisinin Batı Kudüs'te bulunan "Yad Vashem" Yahudi Soykırım Anıt Müzesine çağrıldığını duyurdu. Brezilya Devlet Başkanının sözlerinin "ciddi bir Yahudi karşıtı saldırı" olduğunu savunan Katz, bunu "affetmeyeceklerini ve unutmayacaklarını" ifade etti. Katz, Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva’nın "özür dileyip sözlerini geri alana kadar israil'de istenmeyen kişi olacağını" öne sürdü. AA

6 yaşındaki Hind'in

YÜREK BURKAN YENİ SES KAYITLARI YAYINLANDI

İşgalci barbarların Gazze Şeridi'nde hedef aldığı bir araçta mahsur kalan ve ölmemek için yalvaran 6 yaşındaki Gazzeli kız çocuğu Hind'in hayatını kaybetmeden önceki "dehşet dolu anları" belgeleyen yeni ses kayıtları yayınlandı. 

İstanbul

Filistin Kızılay’ı, işgalci katillerin hedef aldığı aracın içinde akrabalarının cansız bedenleri arasında işgal güçlerinden saklanan ve kendisini kurtarmaları için ekiplere saatlerce yalvaran kız çocuğunun "yürek burkan" son konuşmalarından bir kesit daha yayınladı. İşgal rejimi tanklarının etrafını sardığı küçük kız, üç saatten fazla süre Kızılay görevlisiyle telefonda konuştu. Hind'in yayımlanan son ses kaydında korku dolu bir ifadeyle, "Onlar (akrabalarım) öldü. Tank yanımda. Hareket ediyor. Arabanın önünden hareket ediyor. Bana çok çok yakın. Lütfen benimle kal. Telefonu kapatma. Birisi yanıma gelip beni aldığında telefonu kapatırsın olur mu?" şeklinde yalvardığı duyuluyor.

Ağlamaklı bir ses tonuyla "Lütfen gel beni al. Telefonu kapatma." diyen Hind'i Kızılay görevlisi, "Ömrüm! Vallahi buradayım. Bir yere gitmeyeceğim, seninle konuşacağım. Telefonu hiç kapatmayacağım. Kızılay ekiplerinden birisi gelip seni aldığından emin olana kadar kapatmayacağım. Hatta Allah korusun bir asker bile gelse kapatmayacağım. Telefon hep açık kalacak." diyerek teselli etmeye çalışıyor. Ağlayarak "Saat kaç? Neredeyse gece yarısı oldu. Çok korkuyorum. Ne olur gel beni al." diyen Hind'e Kızılay görevlisinin, "Canım benim. Vallahi elimde olsa gelip seni alırdım. Hadi 'Allah' diyelim." dediği duyuluyor. Filistin Kızılay’ı, 15 Şubat'ta Kızılay görevlisinin, işgalci barbarların vurduğu araçta mahsur kalan Hind'in korkusunu dindirmek amacıyla onunla birlikte Kur'an okuduğu ses kaydını yayınlamıştı.  AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir