• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Ali Erbaş: İsrail'in Refah'a saldırıları derhal durdurulmalıdır!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin'deki katliama tepkilerini ifade etmek için bir arada olduklarını belirten Erbaş, İslam dünyasının farklı ülkelerinden ve Türkiye'den alimlerle Ayasofya-i Kebir Camii'nin önünden tüm dünyaya seslendiklerini söyledi.

Prof. Dr. Erbaş, işgalci rejimin 7 Ekim 2023'te Gazze'ye yönelik başlattığı, hiçbir insani, vicdani ve hukuki temeli olmayan saldırıların pervasızca devam ettiğine dikkati çekerek, işgal rejimin uluslararası mahkeme kararlarını hiç umursamadığını ve bütün dünyanın gözü önünde çok büyük bir katliam ve soykırım suçu işlediğini hatırlattı.

Masum insanlara karşı işlenen katliam ve soykırıma destek veren birtakım güç merkezlerinin, "katiller sürüsünü" daha da cesaretlendirdiğini belirten Erbaş, "Şimdi de gözü dönmüş caniler, yüz binlerce insanın sığındığı ve güvenli bölge ilan edilen Refah şehrine saldırmaktadır. Bu da İsrail'in insanlık düşmanı ve saldırganlık üzerine kurulu gerçek karakterini ve azgınlığını en açık şekilde ortaya koymaktadır. Siyonist İsrail'in, Gazze'ye ve yüz binlerce masum insanın sığınağı olan Refah şehrine yönelik saldırıları derhal durdurulmalıdır. Refah Sınır Kapısı'ndan insani yardımın girmesi derhal sağlanmalı; elektrik ve su başta olmak üzere en temel ihtiyaçların Gazze'ye ulaştırılabilmesi ve yaralıların çevre ülkelerdeki hastanelere nakledilebilmesi için gerekli tedbirler alınmalıdır." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir