• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
STK liderleri Gazze'deki zulmü durdurmaya çağırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 5 aydır siyonist işgal rejimi tarafından Gazze'de Filistinli mazlum halka yönelik ciddi saldırıların yapıldığını vurgulayan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bu durumun asla kabul edilemez olduğunu söyledi.

Müslüman halkların Gazze'deki zulme asla sessiz kalmaması ve katliamlara alışmaması gerektiğini ifade eden sivil toplum kuruluşu temsilcileri, zulmün sona ermesinde en büyük görevin ise halkları Müslüman olan İslam ülkelerinin liderlerine düştüğünü kaydetti.

Ramazan Çelikalp

"Soykırım bizi derinden etkiliyor"

Gazze'de yaşanan katliam ve soykırımın 130 günü geçtiğini aktaran Özgür-Der Batman Şube Başkanı Ramazan Çelikalp, "Katil ve terörist israilin Gazze üzerinden Filistin halkına uyguladığı soykırım maalesef devam ediyor. Bir ay, iki ay, üç ay, 4 ay derken bu savaşın bir sınırı kalmadı. Gazze halkının soykırıma uğraması bütün Müslüman halkları çok derinden etkiliyor ve elimizden bir şey gelmemesinin de verdiği mahcubiyet ve çaresizlik var. Biz sessiz durdukça ve bir şey yapmadıkça katil israil zulmüne devam ediyor." dedi.

"Oradaki zulme alışmamalıyız"

Gazze'deki zulmün sona ermesi için bütün Müslüman halklara çok ciddi görevler düştüğünü vurgulayan Çelikalp, "Tabi sadece Müslüman halklara değil, vicdanı olan bütün dünya halklarına sorumluluk düşmektedir. Ama biz Müslümanlara daha fazla sorumluluk düşüyor. Savaşın belki bu kadar uzun sürmesi bizleri belli bir oranda bir bıkkınlığa ya da ilk günlerde gösterdiğimiz tepkilere ve o günkü vicdani yaralanmalara uğratmıyor olabilir ve bundan dolayı da bu duruma alışmış olabiliriz. Ama kesinlikle bizler buna alışırsak eğer kardeşlerimize daha fazla zulüm yapılacağını çok iyi biliyoruz." diye konuştu.

"İslam ülkelerine sorumluluk düşüyor"

Gazze'nin ve oradaki soykırımın daha fazla gündeme getirilmesi gerektiğini ifade eden Çelikalp, "Elimizden ne geliyorsa onu yapmamız gerekiyor. Bireysel anlamda tepkilerimizi gösterirken, bu soykırımın ve vahşetin durması için kesinlikle hükümetler düzeyinde de bir karşı çıkmanın, artık bir pratiği ortaya koymanın gerektiğini görüyoruz ve buna çok geç kalındığını da düşünüyoruz. Özellikle Türkiye hükümeti başta olmak üzere bütün İslam devletlerine çok fazla sorumluluklar düşüyor." dedi.

"Acil adımlar atılmalı"

Türkiye başta olmak üzere İslam ülkelerinin soykırımı durdurmak yerine siyonist işgal rejimiyle ilişkilerini kesmeyip ticaret yapmaya devam etmelerinin kendilerini çok ciddi rahatsız ettiğini belirten Çelikalp, şöyle devam etti: "Bu konuda artık çok daha ciddi ve acil bir şeylerin yapılması gerekiyor. Bütün İslam devletlerinden, hükümetlerinden ellerinden ne geliyorsa yapmaları gerektiğine inanıyoruz."

Mehmet Latif Kaya

İHH Batman Şube Başkanı Mehmet Latif Kaya ise siyonistler tarafından Gazze'de soykırımın devam ettiğini söyledi.

"Gazze'deki vahşeti unutmayalım"

Oradaki katliam ve soykırımın 130 günü geçtiğini vurgulayan Kaya, "Gazze'de yapılan katliamları unutmayacağız, unutturmayacağız ve oradaki kardeşlerimizi unutmayacağız. Her zaman yanlarındayız ve yanlarında olmaya devam edeceğiz. Halklar olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sokaklara dökülüyoruz, her hafta programlar yapıyoruz ki Gazze'de yaşanan vahşeti unutmayalım ve unutturmayalım diye. Devletlerden, cumhurbaşkanları ve başbakanlar nezdinden de bir şekilde bu vahşete artık dur demelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir